![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 253 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no wiec tak na serwerze mam max rozmiar przesylanego pliku na 2MB i jezeli przesylam plik do tego rozmiaru lub troche wiekszy to wszystko dziala ale jak chce przeslac plik ktory ma np 10 MB to czemu wogole nie wyswietla mi sie tablica files i nie sa sprawdzane zadne warunki drukuje mi po prostu pusta strone |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moze max_upload_size w php.ini?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 253 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
napisalem wyzej ze max_upload_size mam 2MB
ale chodzi mi o to czemu mi tych warunkow nie sprawdza jak wysylam wiekszy plik |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$_FILES['plik_1']['error']
|
|
|
![]()
|
|
no wlasnie nic nie pokazuje, wyswietla sie pusta strona i nic wiecej
nawet pozniej jak mam jakies inne skrypty (nie zwazane z uploadem zdjecia) to nic sie nie sprawdza ani nie wyswietla |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A nie masz błędu w kodzie gdzieś wcześniej? Ten listing, to jedyny kod PHP na stronie?
|
|
|
![]()
|
|
no co ty kodu jest duzo wiecej, a masz jakis pomysl jakiego typu bledy moglyby cos takiego powodowac ?
no ale nawet gdy ten formularz wyslalem do innego pliku w ktorym jest tylko taki kod
to tutaj np gdy wysylam jakis duzy plik (wiekszy niz jest ustalone na serwerze) to dostaje komunikat ze 'Zły plik graficzny' a to
wyswietla tylko array() dodam tylko ze jezeli plik nie przekracza tej wartosci co jest ustalona na serwerze to wszystko dziala i tablica files wyswietla sie normalnie, natomiast jezeli plik jest troche wiekszy od wartosci dopuszczalnej np wiekszy o 300kB to wtedy w tablicy files wyswietla mi sie ze jego rozmiar jest rowny 0 natomiast jesli plik jest duzo wiekszy wtedy tablica ta jest pusta Ten post edytował blizniak 5.12.2008, 00:23:19 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat no co ty kodu jest duzo wiecej, a masz jakis pomysl jakiego typu bledy moglyby cos takiego powodowac ? Jakiś require" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual masz wcześniej? Zdarza się tak, gdy dołączany plik nie istnieje. Cytat to tutaj np gdy wysylam jakis duzy plik (wiekszy niz jest ustalone na serwerze) to dostaje komunikat ze 'Zły plik graficzny' A w tablicy coś jest? |
|
|
![]()
|
|
mam require ale wszystkie plik istnieja
no a jesli chodzi o ta tablice to tak jak wyzej napisalem jesli plik jest troche wiekszy to w tablicy sa informacje tylko ze rozmiar pliku wtedy tablica pokazuje jako 0 natomiast jak plik jest duzo wiekszy do wyswietla sie tylko biala pusta strona |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 076 Pomógł: 62 Dołączył: 6.03.2005 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
no dokladnie w tym jest problem
a masz jakis pomysl jak sobie z tym poradzic chodzi mi o to zeby wyswietlic jakis komunikat do uzytkownika ze plik jest za duzy czy cos w tym stylu no bo rozmiaru tego pliku nie sprawdze bo nic nie zostanie wyslane moze jakis inny pomysl (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) |
|
|
![]()
|
|
Kod <input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="30000" /> (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 076 Pomógł: 62 Dołączył: 6.03.2005 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="30000" /> (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Tylko umieść to przed tagiem <input type='file'{...} |
|
|
![]()
|
|
no wiec dodalem to, ale to i tak nic nie zmienia
jak Darti wyzej napisal ze jak sie przekroczy post_max_size to post bedzie pusty, no i tak jest nie rozumiem czemu ta linijka z hidden mialaby jakos pomoc |
|
|
![]()
|
|
A czy w ogóle widziałeś manuala na oczy? http://pl.php.net/features.file-upload
|
|
|
![]()
|
|
napisz o co ci chodzi bo nie rozumiem
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 13 Dołączył: 20.03.2007 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Niekoniecznie pomoże, ze względy na blokowanie przez firmy hostingowe niektórych ustawień, chyba że działasz lokalnie to szukaj w php.ini tych opcji. W innym wypadku mail do administratora. |
|
|
![]()
|
|
nie chodzi mi o to zeby zwiekszyc wielkosc post_max_size
tylko o to zeby po wyslaniu formularza w ktorym jest jakas zmienna ktora jest wieksza od wartosc post_max_size na ekranie pojawil sie jakis komunikat bo w tym momencie wywala mi pusta strone i niby uzytkownik skad ma wiedziec co jest zle |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 229 Pomógł: 34 Dołączył: 7.12.2008 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
nic nie pomoglo
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 23:44 |