![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 1 Dołączył: 3.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam takiego ifa:
Skrypt sprawdza, że $vip = 0 i leci dalej, jeżeli $ile jest większa niż 15 to zamiast wykonywać ifa to leci dalej po kodzie, tak jak by to nie była prawda ( a jest). Dlaczego to zgłupiało ; d? -------------------- ![]() Dziękuję wszystkim za pomoc w PHP :) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
= to nie jest operator porównania tylko przypisania. Przypisujesz nim wartość danej zmiennej. Operatorem porównania jest == lub === (dodatkowo sprawdza typ danych).
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 1 Dołączył: 3.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki
![]() Zapomniało mi się o tym == bo w paru innych językach w których dłużej siedzę jest tylko =, ale już działa. (tak nazwałem temat, bo myślałem, że to > robi problemy) -------------------- ![]() Dziękuję wszystkim za pomoc w PHP :) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat bo w paru innych językach w których dłużej siedzę jest tylko = Tak OT: taki operator jest chyba tylko w Pascalu. ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
W delphi programuje już od ok. 2 lat więc przyzwyczajenie
![]() No a w basicu? zdaje mi się, że tam też jest = -------------------- ![]() Dziękuję wszystkim za pomoc w PHP :) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 11:23 |