![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam obrazek zapisany w PNG z przezroczystymi elementami i przy pomocy biblioteki GD chcę umieścić go na jakimś tle, próbowałem tak
niestety wyświetla się tylko obrazek PNG, a w miejsca przezroczyste jest wstawiany kolor biały ![]() jeżeli to zrobię tak
to wszystko działa, ale takie rozwiązanie mnie nie zadowala ponieważ chcę "dynamicznie" zmienić kolor tła co robię źle ![]() ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 101 Pomógł: 7 Dołączył: 16.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli problem dotyczy tylko IE, a w innych przegladarkach jest ok, mozesz uzyc prostego skryptu "iepngfix"
http://www.twinhelix.com/css/iepngfix/ wygladalo by to tak: dotyczy to wczesniejszych niz 7 wersji przegladarki IE, bo akurat w 7 jest ok:) natomiast jak masz tak w innych przegladarkach to nie wiem... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam firefoxa
![]() to wygląda tak że mam np. obrazek PNG na którym będzie 1 czarny piksel a reszta 100% alpha, to po wstawieniu na to czerwone tło nie otrzymuje czerwonego obrazka z czarnym pikselem tylko biały obrazek z czarnym pikselem |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Musisz dać jeszcze
Kod imagealphablending($img, false);
imagesavealpha($img, true); -------------------- |
|
|
![]()
|
|
nic z tego
przeszukałem cały manual i znalazłem ![]() zamiast ImageCreate trzeba dać ImageCreateTrueColor |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Widziałeś ten przykład?
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 20:17 |