![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 392 Pomógł: 7 Dołączył: 11.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Od pewnego czasu szukam/próbuje zrobić skrypt, który by się uruchamiał co określony czas i sprawdzałby czy na podanych przeze mnie stronach www znajduje się na nich link do konkretnej strony bądź stron www.
W zależności od tego czy jest link czy nie podejmowałby odpowiednią czynność. Nie wiem czy samo PHP wystarczy do stworzenia takiego skryptu, który by przeszukiwał treść strony. Myślałem również o bocie, ale to chyba zbyt "głęboka woda" jak dla mnie. ![]() Jeśli w teorii idę w złym kierunku możecie mnie poprawić. -------------------- Jeśli Ci pomogłem wciśnij
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 23 Dołączył: 2.12.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Od pewnego czasu szukam/próbuje zrobić skrypt, który by się uruchamiał co określony czas i sprawdzałby czy na podanych przeze mnie stronach www znajduje się na nich link do konkretnej strony bądź stron www. W zależności od tego czy jest link czy nie podejmowałby odpowiednią czynność. Nie wiem czy samo PHP wystarczy do stworzenia takiego skryptu, który by przeszukiwał treść strony. Myślałem również o bocie, ale to chyba zbyt "głęboka woda" jak dla mnie. ![]() Jeśli w teorii idę w złym kierunku możecie mnie poprawić. Witaj, zrobienie takiego skryptu nie jest wielkim problemem, to generalnie prosta sprawa, będziesz potrzebował: www.php.net/file_get_contents www.php.net/preg_match_all www.wyrazenia-regularne.pl + trochę chęci Uruchamianie skryptu co jakiś czas - CRON Jak chcesz, poczytaj też o http://pl.php.net/curl Jeśli masz jeszcze jakieś pytania, dawaj je tu;) Pozdrawiam. -------------------- Masz swoje mieszkanie i chcesz je wynająć? Sprawdź ofertę Zarzadządzanie Najmem
WRONA.IT - pozycjonowanie stron www.ecyklopedia.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 392 Pomógł: 7 Dołączył: 11.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z cron-em myślę że sobie poradzę, ale z napisaniem takiego skryptu już raczej nie.
Próbowałem coś tam kombinować, ale nic mi nie wychodzi. Cytat Witaj, zrobienie takiego skryptu nie jest wielkim problemem, to generalnie prosta sprawa, będziesz potrzebował: Zależy dla kogo.Bardzo proszę o pomoc. -------------------- Jeśli Ci pomogłem wciśnij
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Jest proste pod warunkiem, że się samemu wykaże odrobinę inicjatywy. Nie bez powodu ~Maciekbjw podał Ci linki wyżej.
Na tych stronach masz wszystko, czego potrzebujesz, tylko się odrobinę napoć. Cytat Próbowałem coś tam kombinować, ale nic mi nie wychodzi. W lesie rosną drzewa. Ale jakie? Iglaste? Liściaste? A może ścięte? Powiedz, co KONKRETNIE Ci nie wychodzi. Dużo więcej się nauczysz, gdy zrozumiesz, co robisz źle niż spiszesz gotowca. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Cytat Jest proste pod warunkiem, że się samemu wykaże odrobinę inicjatywy. Czy tyle inicjatywy wystarczy? Czasami choć nie wiem ile byś wykazał tej inicjatywy i tak nie wychodzi.Cytat Nie bez powodu ~Maciekbjw podał Ci linki wyżej. Zanim erix napisałeś swój post ja poczytałem strony które podał kolega.Ja mam coś takiego, ale coś nie działa.
Ten post edytował Szunaj85 4.12.2008, 21:53:54 -------------------- Jeśli Ci pomogłem wciśnij
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Zanim erix napisałeś swój post ja poczytałem strony które podał kolega. No, po kodzie przynajmniej coś widać. Ale co konkretniej nie działa? Co masz w tablicy $m? Pusta, czy jak? Podejrzewam, że źle escape'ujesz znaki w wyrażeniu. Uruchom sobie taki kod:
I zobacz, co mam na myśli. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 03:37 |