![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam formularz htmlu ale to szczeguł. Aby informacje z formularza zostały przesłane dostałem taki kod:
Kod <BR><?php4<BR>if (!nick || !mail || !Hasło || !temat || !tresc)<BR>{echo "Nie uzupełniłeś wszystkich rubryk."; <BR>exit; <BR>} $wiadomosc = <BR>"Imie: ".$_POST['nick']." <BR>"Hasło: ".$_POST['password']."<BR>e- mail: ".$_POST['mail']." <BR>Tresc: ".$_POST['tresc']." "; <BR>$tematyka = "F1 NAJSZYBCZE WYNIKI".$temat;<BR>mail ("<A href="mailto:lukaszskotarekk@interia.pl">lukaszskotarekk@interia.pl</A>", $tematyka, $wiadomosc ); <BR>echo "Dziekujemy za wysłanie do nas wiadomości,"; <BR>echo "<ul>o treści: <ul />";<BR>echo "Twoje imię: <strong>".$nick."</strong><ul />";<BR>echo "Temat: <strong>".$temat."</strong><ul />";<BR>echo "Twój adres e-mail: <strong>".$mail."</strong><ul />";<BR>echo "Treść: <strong>".$tresc."</strong><ul />";<BR>?> (sam dorobiłem tylko hasło) kiedy dodaje na strone wyskakuje mi strona pusta i na mailu nie dostaje żadnych wiadomości. PROSZE O POMOC Ten post edytował lukaszsss 4.12.2008, 16:52:48 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Kod <?php4 Co to jest? ![]() Poza tym: Kod if (!nick || !mail || !Hasło || !temat || !tresc) To nie są zmienne. Po drugie: wątpliwe, że masz register_globals. Poszukaj na forum, było nieraz. Ten post edytował erix 3.12.2008, 21:27:47 -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a to
Kod "<?php4" to było na próbe i niezadziałało potem zpomniałem wywalić :-)
Ten post edytował lukaszsss 4.12.2008, 16:53:53 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wlacz raportowanie bledow...
-------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Po pierwsze tytuł ma opisywać problem oraz tag, po drugie dodaj odpowiednie bbcode. W innym wypadku wątek zamknę.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 1 Dołączył: 26.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj czegoś takiego powinno działać mi to działa na 3 różnych hostingach:
CODE <?php if($_POST[nick]=="" || $_POST[email]=="" || $_POST[haslo]=="" ||$_POST[temat]=="" ||$_POST[tresc]){ echo "Nie uzupełniłeś wszystkich rubryk."; }else{ //dzięki temu będziesz mogl uzywac html w tresci wiadomosci i będą się wyswietlac polskie znaki $naglowki .= "From: $_POST[email] <$_POST[email]>\r\n"; $naglowki .= "MIME-Version: 1.0\r\n"; $naglowki .= "Content-type: text/html; charset=iso-8859-2\r\n"; $to = "twój_mail@mail.pl"; $temat = "F1 NAJSZYBCZE WYNIKI".$temat; $wiadomosc = "Imie: $_POST[nick]<br> Hasło: $_POST[haslo]<br> E-mail: $_POST[email]<br> Tresc: $_POST[tresc]"; if(@mail($to, $temat, $wiadomosc, $naglowki)){ echo(" Dziękujemy za wysłanie wiadomości o treści:<br> Imie: $_POST[nick]<br> Hasło: $_POST[haslo]<br> E-mail: $_POST[email]<br> Tresc: $_POST[tresc]"); }else{ echo("Nie powiodło się wysłanie wiadomości."); } } ?> |
|
|
![]()
|
|
Zadziałało ale pojawił się jeszcze 1 problem jak wpisuje dane do formularza klikam na wyślij pisze mi nie uzupełniłeś wszystkich danych z formularza.
Oto kod html z formularza: Kod form method="post" action="typer.php4" name="kontakt"><div><li><label for="nick">Imię: </label><ul><input type="text" class="text" id="nick" name="nick" ></div><div><li><label for="temat">Temat: </label><ul><input type="text" name="temat" class="text" id="temat" ></div><BR><div><li><label for="password">Hasło </label><ul><input type="text" class="password" id="hasło" name="Hasło" ></div><BR> <div><li><label for="mail">Twój adres e-mail: </label><ul><input type="text" name="mail" class="text" id="mail" ></div><div><li><label for="tresc">Treść: </label><ul><textarea name="tresc" id="tresc" rows="5" cols="50" ></textarea></div><a href="<A href='http://aleszybkief1.cba.pl/typer.php4">Wyślij</a'>http://aleszybkief1.cba.pl/typer.php4">Wyślij</a</A>
Ten post edytował lukaszsss 4.12.2008, 16:49:38 |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
a ja jeszcze zasugeruje Ci coś takiego:
zamiast
czemu nie sprawdzisz:
? -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:13 |