![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 230 Pomógł: 3 Dołączył: 8.01.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Dopiero zaczynam wtajemniczać się w zagadnienie XML. Co poradzilibyście do wyciągania danych z plików xml? Czytałem coś o simplexml, dobre to jest? Czy może są jakieś lepsze/szybsze sposoby?
Chcę wyciągać dane z plików MusicXML - pliki xml z zapisanymi utworami muzycznymi (zawierają nuty, instrumenty itp.). I w czym najlepiej tworzy się pliki xml w php? -------------------- http://estender.net - profesjonalne strony i aplikacje internetowe (Ruby on Rails, Kohana PHP)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Czytałem coś o simplexml, dobre to jest? Czy może są jakieś lepsze/szybsze sposoby? Właściwie, to dobierz sobie taki, jaki jest dla Ciebie najwygodniejszy; z tego, co mi wiadomo, to SimpleXML jest dostępne na większości serwerów. Wygodniej jest poprzez DOMXML, ale nie wszędzie jest zainstalowany. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 230 Pomógł: 3 Dołączył: 8.01.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Dzięki za rady
![]() -------------------- http://estender.net - profesjonalne strony i aplikacje internetowe (Ruby on Rails, Kohana PHP)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie ma czegoś takiego jak najlepsze. Słowo najlepsze może funkcjonować w jakimś kontekście. Wtedy możesz wybierać.
Wspomniany na przykład DOM XML to słabe rozwiązanie. Stare z czasów PHP4. W PHP5 jest DOM. Oba rozwiązania są ciężkie i dające duzo możliwości ale należą do najwolniejszych. Z obiektowych możesz wybrać SimpleXMLa, jest on lżejszy i szybszy ale ma nieco mniej możliwości niż DOM. Jeśli chcesz postawić na szybkość to parsery strumieniowe są odpowiedzią: XMLReader (i XMLWriter) oraz XML Parser. Więc teraz pytanie: Co będziesz parsował i czego potrzebujesz? ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 10:57 |