![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 21.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czy można w plikach szablonów forum wstawić od php dokładnie z phpadsnew
bo {php} {/php} nie zdaje w tym wypadku roli |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
![]() W jakich szablonach? W jakim forum? Co chcesz wstawić? -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 21.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na phpbb
w pliku index_body.tpl chce wstawić kod php wygenerowany przez rotator banerów |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
No i tak odrazu lepiej.
Niestety - nie jest to możliwe. Szablony phpbb nie działąją tak jak szablony np. smarty, tj. nie są kompilowane do postaci php. Można to jednak zrobić inaczej. W którymś z plików php forum dodać odpowiednie skrypt, który: a) pobierze tekst, przygotowany przez rotator ![]() c) w szablonie dodasz odpowiednią zmienną. -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
hmm thx,
dla ciebie to proste dla mnie nie za bardzo, jedyne co rozumie to ze: musze którymś pliku php dodac odpowiednią zmieną ale jak przypisac wartośc jej? gdzie ten kod z rotatora dać? hmm |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz phpAdsnew tak? no to wygeneruj sobie kod np. javascript (w panelu admina mozna to zrobic) i potem wstawiasz do pliku tpl na forum
|
|
|
![]()
|
|
ale ja chce z php
bo z javy mi nie zlicza kliknięć w baner flashowy |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 10:40 |