![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 5 Dołączył: 8.02.2005 Skąd: Olsztyn / Zatorze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
mam pytanie dot. preg_match'a. Otóż dla przykładu mamy stronę link i pobieram ją sobie cURL'em bez problemowo i problem zaczyna się wtedy gdy chcę pobrać dane o określonej dacie np. chcę pobrać wszystkie <tr>(.*)</tr> o dacie 03.12.2008 która jest zawarta w jednym <td></td> z wielu w tym danym <tr></tr>. No i mam problem bo za Chiny ludowe nie chce mi to wyjsć. Pomożecie ? PS. ewentualnie chciałbym uzyskać informacje o tym jak za pomocą preg_match pobrać tabelę o danym ID lub klasie ... Ten post edytował MitS 3.12.2008, 16:54:23 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 23 Dołączył: 2.12.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może jakiś przykład kodu, który napisałeś i nie działa?
![]() generalnie, musisz podać do funkcji 'wzor' jakim ma szukać,więc na pewno będzie to tag html z odpowiednimi id wiec przykladowo <tr id="nazwa">(tutaj_wstaw_wyrazenie_regularne)</tr> coś w ten deseń, pokaż kod to moze pomogę wiecej ![]() Pozdrawiam. -------------------- Masz swoje mieszkanie i chcesz je wynająć? Sprawdź ofertę Zarzadządzanie Najmem
WRONA.IT - pozycjonowanie stron www.ecyklopedia.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 5 Dołączył: 8.02.2005 Skąd: Olsztyn / Zatorze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
heh dzieki za odpowiedz ale już sobie poradziłem
![]() zamiats funkcji preg_match użyłem preg_match_all i już dziala ![]() Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.07.2025 - 04:17 |