![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 518 Pomógł: 18 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie.
Czy ktos moze podzielic sie wiedza na temat osadzania plikow Flash w plikach HTML. W sieci sa dziesiatki rozwiazan typu AC_FL RunContent() lub metod <object> i <embend>. Interesuje mnie taka metoda osadzenia flesza w kodzie html ktora bedzie dobrze interpretowana przez FF2-3 i IE5-7. Aha no i jeszcze pytanie dodatkowe jak takie osadzanie ma sie do wrzucenia kilku swfow na strone ? Czy zawsze trzeba kopiowac te wszystkie inicjalizacje dla kazdego pliku z osobna ? (np gdy top logo jest fleszowe, menu strony i jakies banery reklamowe). za info lub linki z gory dziekuje i pozdrawiam Grzesiek |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
google.pl->swfobject
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Że tak zapytam po co się interesujesz IE5 i IE5.5?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 518 Pomógł: 18 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki za zainteresowanie:
wookieb: tak wiem juz tak robilem i tak jak pisalem wynikow sa dziesiatki. mi chodzi o jedno z lepszych waszym zdaniem ;-) mike: powiem szczerze niewiem ;-) a tak powaznie to chcialbym zachowac jakas tam kompatybilnosc z explorerami wczesniejszymi niz 7 Waszym zdaniem jakie przegladarki (wersje) powinno sie obecnie uwzgledniac przy tworzeniu stron ? Ten post edytował elmozaur 3.12.2008, 12:27:29 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak wiem juz tak robilem i tak jak pisalem wynikow sa dziesiatki. mi chodzi o jedno z lepszych waszym zdaniem ;-) Najlepszy jest właśnie SWFObject.mike: Wcześniej niż IE7 to już tylko IE6.powiem szczerze niewiem ;-) a tak powaznie to chcialbym zachowac jakas tam kompatybilnosc z explorerami wczesniejszymi niz 7 http://www.ranking.pl/index.php?page=Ranks...&stat=22|OW IE5.x to tylko 0.1% udziału w rynku, więc pomijalna ilość. Waszym zdaniem jakie przegladarki (wersje) powinno sie obecnie uwzgledniac przy tworzeniu stron ? IE6, IE7, Firefox, Opera, Safari.
|
|
|
![]()
|
|
dziekuje i pozdrawiam wszystkich forumowiczow
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:12 |