![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 27.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak zrobić taki skrypt by były pobierana ilość checkboxów z bazy np.12 z czego w drugiej bazie zapisane bedzie ze checkboxy o nr id np.1,2,3 mają być zaznaczone. I ma zostac wyswietlone 12 checkboxów z czego 3 checkboxy mają być zaznaczone??
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 611 Pomógł: 19 Dołączył: 28.02.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie jak zrobić tylko pokaż co zrobiłeś i jaki masz z tym problem
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dodaj kolumnę w bazie, w której zapiszesz 1 dla checkboxów, które mają być zaznaczone, a 0 dla pozostałych.
wyświetlając te checkboxy po prostu sprawdzisz czy ma 1 czy 0. jeżeli 1 to checked="checked" -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 27.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok. zrobie jak powiedziałeś . jezeli chodzi o pokazanie tego co zrobiłem tohttp://forum.php.pl/checkbox_t108494.html
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 23 Dołączył: 2.12.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dodaj kolumnę w bazie, w której zapiszesz 1 dla checkboxów, które mają być zaznaczone, a 0 dla pozostałych. wyświetlając te checkboxy po prostu sprawdzisz czy ma 1 czy 0. jeżeli 1 to checked="checked" rozwiązanie mało praktyczne, po co tworzyć nową kolumne, można przecież to tak zrobić:
Proste jak budowa cepa i szalenie przydatne ![]() -------------------- Masz swoje mieszkanie i chcesz je wynająć? Sprawdź ofertę Zarzadządzanie Najmem
WRONA.IT - pozycjonowanie stron www.ecyklopedia.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ano, jeżeli wiesz co autor miał na myśli to pewnie masz rację:)
ja wróżyłem z kuli, a jak wiadomo wróżby to tylko wróżby:) -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 2.07.2025 - 04:57 |