![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 168 Pomógł: 1 Dołączył: 19.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Nie jestem w stanie poradzić sobie sam z moim problem. Przestudiowałem manual tutaj ale niestety nie ruszyłem z miejsca. Chodzi mi o taką rzecz: Pobieram dane z bazy danych.
I teraz chcę to wyświetlić. Problem w tym, że w zależności od ilości zwróconych rekordów chcę mieć albo zwykłą tablicę, w przypadku znalezienia jednego rekordu, albo tablicę numeryczną. Kod wygląda w skrócie tak:
Powyższy kod jest ok, jeśli mam 1 rekord znaleziony. Jeśli jednak jest więcej rekordów to chciałbym zamiast $h mieć $h[$row['nr]]['nr], $h[$row['nr]]['organizacja'] itd. Ja zrobić żeby zastąpić to $h - w przypadku wystąpienia więcej niż jednego rekordu $h[$row['nr']]. Wiem, że mogę zrobić oddzielnie przypisane wartości jeśli znaleziono 1 rekord i oddzielnie jeśli więcej ale tych pól jest naprawdę sporo i nie ma sensu dublować kodu. Próbowałem na różne sposoby: i inne ale bez skutku. Ten post edytował MalyKazio 2.12.2008, 22:52:53 -------------------- "Jak Cię widzą tak Cię piszą, chyba żeś jest wielką fiszą"
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 14:46 |