|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 26.07.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
Problem polega na tym, że przez Ajax'a ładuje strone *.php. Na tej stronie są javascript, które nie działają po zaladowaniu jej przez Ajax, a działają jak tą stronę otworzę ręcznie.
Czy ktoś wie o co chodzi?? |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%)
|
A pokaz kod tej strony ktora ladujesz ajaxem bo wszystko zalezy jak uruchamiasz skrypty ajaxa czy poprzed onclick czy handler i window.load.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 26.07.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
Kod <script type="text/javascript"> if (window.XMLHttpRequest) { ObiektXMLHttp = new XMLHttpRequest(); } else if (window.ActiveXObject) { ObiektXMLHttp = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP"); } function otworz(zrodlo, cel) { if(ObiektXMLHttp) { var cel = document.getElementById(cel); ObiektXMLHttp.open("GET", zrodlo); ObiektXMLHttp.onreadystatechange = function() { document.getElementById("tu").style.display = "block"; document.getElementById("tu_zamknij").style.display = "block"; cel.innerHTML = "..."; if (ObiektXMLHttp.readyState == 4) { cel.innerHTML = ObiektXMLHttp.responseText; } } ObiektXMLHttp.send(null); } } function zamknij(id1, id2){ var id1 = document.getElementById(id1); var id2 = document.getElementById(id2); id1.style.display = "none"; id2.style.display = "none"; } </script> klikam w to Kod <area shape="circle" coords="40,48,36" href="javascript:otworz('1.php', 'tu')"></area> i otwiera mi się plik php w którym jest Kod <script type="text/javascript"> function odswiez(){ window.location.reload();} </script> i nie działa, a jak odpale ręcznie to działa. funkcja odswiez jest uruchamina tak Kod <div class="zamknij" style="right: 0.5cm; top: -0.15cm;" title="Odśwież"><a href="javascript:odswiez()">R</a></div> w sumie znalazłem podobne problemy <a href="http://forum.php.pl/lofiversion/index.php/t67261.html" target="_blank">http://forum.php.pl/lofiversion/index.php/t67261.html</a> ale nie wiem jak to zastosować ;/ Ten post edytował Hfastmet 2.12.2008, 20:54:37 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%)
|
Po zaladowaniu tej funkcji odswiez() ajaxem wcale jej nie uruchamiasz.
A temu dziala po kliknieciu w link bo <a href="java script:odswiez()"> |
|
|
|
|
|
|
|
ale ta funkcja jak i tez inne nie działają, nawet jak sobie klikam w link, więc co trzeba zrobić by po wywołaniu przez ajax pliku php były widziane?
Ten post edytował Hfastmet 2.12.2008, 12:25:12 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%)
|
Cytat Kolejny problem z Ajax'em Klejny wątek z idiotycznym tytułem.Proszę przesłać mi lub innemu moderatorowi poprawny tytuł wątku a zostanie on odblokowany. |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 26.12.2025 - 12:07 |