![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 224 Pomógł: 18 Dołączył: 4.02.2003 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałem przeprasować pewne dane ze strony NK
no i mam jedynie: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden inne strony działają, jak oni to zrobili że wywołanie adresu z przeglądarki działa a przez file() ani file_get_contents() nie działa? Ten post edytował rafalp 1.12.2008, 21:53:16 -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmmm... moze trzeba podac User-Agent albo coś... zobacz jakas wtyczka do przegladarki naprzyklad Dane Tamper do firefoxa jakie naglowki wysylasz, a potem probuj pobierac cURL'em dodając podobne, ptem mozesz uzyc explode("\n", $result);
-------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat jak oni to zrobili że wywołanie adresu z przeglądarki działa a przez file() ani file_get_contents() nie działa? pewnie tak, że ...nasza-klasa.pl/profile/xxxxxx/gallery to nie link do pliku tylko przyjazny (czyli fikcyjny) link... -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 25 Dołączył: 4.07.2007 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Daj file_get_contents" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
a najlepiej CURL" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, żeby się zalogować Ten post edytował bartg 1.12.2008, 22:47:04 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 224 Pomógł: 18 Dołączył: 4.02.2003 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Daj file_get_contents" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual a najlepiej CURL" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, żeby się zalogować file_get_contents() jak już NAPISAŁEM też nie działa. chciałem zastosować file() gdyż mam wtedy aktualne ciastka i sesje a przy cURL trzeba się od nowa logować. pewnie tak, że ...nasza-klasa.pl/profile/xxxxxx/gallery to nie link do pliku tylko przyjazny (czyli fikcyjny) link... @nevt: nie wydaje mi się żeby chodziło o przyjazde URL-e, inne strony file() "zbiera" - te z podobnymi przyjaznymi URL-ami także. Przy stronach NK mamy natomiast 403. Ten post edytował rafalp 1.12.2008, 23:22:56 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Jedynie cURL Ci pójdzie.
![]() ![]() Twoje ciastka nie są im potrzebne. A chyba się nie rozumiemy, do czego służy file" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual... Ten post edytował erix 1.12.2008, 23:40:14 -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
file_get_contents() jak już NAPISAŁEM też nie działa. chciałem zastosować file() gdyż mam wtedy aktualne ciastka i sesje a przy cURL trzeba się od nowa logować. @nevt: nie wydaje mi się żeby chodziło o przyjazde URL-e, inne strony file() "zbiera" - te z podobnymi przyjaznymi URL-ami także. Przy stronach NK mamy natomiast 403. no no... jak ty niby wysylasz ciacha przez file()? -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 19 Dołączył: 24.12.2003 Skąd: Przemyśl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jedynie cURL Ci pójdzie. ![]() ![]() Twoje ciastka nie są im potrzebne. A chyba się nie rozumiemy, do czego służy file" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual... użyj sobie klasy snoopy będzie łatwiej http://blog.zeromski.com.pl/2008/09/06/nas...anie-znajomych/ -------------------- My mind is glowing ...
Jeśli pomogłem push the button :) |
|
|
![]()
|
|
no no... jak ty niby wysylasz ciacha przez file()? Loguje sie na NK normalnie z przeglądarki. Wywołuje file() na localhoscie, założyłem że file() pobierze mi stronę NK uwzględniając ciacha i sesje z mojego wcześniejszego "normalnego" logowania sie do tego serwisu i wyświetli mi zawartość strony (nie mogę tego sprawdzić ponieważ zwraca mi 403) Ten post edytował rafalp 2.12.2008, 12:24:12 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 300 Pomógł: 1 Dołączył: 22.09.2003 Skąd: Czeladź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Loguje sie na NK normalnie z przeglądarki. Wywołuje file() na localhoscie, założyłem że file() pobierze mi stronę NK uwzględniając ciacha i sesje z mojego wcześniejszego "normalnego" logowania sie do tego serwisu i wyświetli mi zawartość strony (nie mogę tego sprawdzić ponieważ zwraca mi 403) nic bardziej mylnego. tak się nie da! curl i ustawianie ciasteczek z poziomu curla -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisz program ktory otworzy IE, pobierze stronę i zapisze ją do pliku a później w php exec" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual Ale to przerost formy nad treścia... Curl to jedyna sensowna odpowiedź.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
...lub fsockopen() w razie braku cURLa
-------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 01:15 |