![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
męczę się na pewnym efektem, chciałbym uzyskać efekt, który polega na tym, że gdy po wybraniu z listy select jednej z opcji i naciśnięciu przycisku, wartość zmiennej wędruję do funkcji php jako argument oto mój kod:
narazie na sztywno ustawiłem wartość na 2 ale i tak nie działa, proszę o pomoc pzdr |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Kod $.post("produktyWyswietlZeSklepu.php, {opcja: 2}") Coś mi się cudzysłowy nie zgadzają. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Zainteresuj się funkcją $.post (jQuery API), masz tam wszystko w tutorialach wyjaśnione. Co do pobierania wartości, $('selektor').val(). I właściwie ta ostatnia funkcja jest Twoim kluczem do rozwiązania. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
problem w tym, że jeśli stronę na której znajduje się ten uruchomie bezpośrednio to wszystko działa
ale plik produktyWyswietlZeSklepu.php ładuję przez ajax na jeszcze inną stronę i gdy kliknę submit i odpowiednio zmienie ścieżkę w action formularza też działa, ale wyskakuję w nowym okienku a chciałbym, żeby efekt był widoczny w tym samym oknie, stronę ładuję do index.php poprzez funkcję
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
rozwiązałem problem trochę na około, wyrzuciłem tę funkcję ajaxową do ładowania i robię to bezpośrednio przez kontroler php
teraz wszystko działa, tylko adres się trochę zmienił (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) dzięki za pomoc pzdr |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 17:23 |