![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Your other side Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chcialbym sie dowiedziec, czy da sie napisac taki skrypt, ktory bedzie uruchamial jakies funkce w php, ale po kliknieciu w odpowiedni link
tzn. tak, aby caly kod byl w jednym dokumencie (nie chodzi mi o cos takiego, jak uruchomienie funkcji poprzez inny plik) mam nadzieje, ze to rouzmiecie ![]() jesli nie: na jednej stronie jest link, a po jego kliknieciu otwiera sie kolejna strona, ktora uruchamia funkcje - buleczka z maselkiem a jak to napisac tylko w jednym dokumencie? ------ moze cos w rodzaju <a href="funcjaphp">click</a>? -------------------- I'm your master
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 1 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Szubin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To byłoby fajne, ale to przeglądarka musiałaby interpretować php a nie serwer. A narazie jest odwrotnie i nie zapowiada sięna aż takie zmiany. Pobaw się javascriptem.
LeWaR |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 16.10.2002 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam nadzieję, że dobrze zrozumiałem.
Chcesz odpalać jakieś funkcje po kliknieciu na link odnoszący się do tego samego dokumentu. Nie widze w tym problemu. W dokumencie przykład.php robisz linka do przyklad.php?zmienna=wartosc a w przyklad.php Kod if($zmienna=='wartosc')funkcje();
Nie wiem czy o to chodziło? -------------------- -------=] Smoke No Dope
Make Your OWN Web [=------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Your other side Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no mniej wiecej
tnx ![]() -------------------- I'm your master
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 3.09.2002 Skąd: Zabrze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat przykład.php robisz linka do przyklad.php?zmienna=wartosc a w przyklad.php
Kod if($zmienna=='wartosc')funkcje(); I moze ja uprzxedze kolejne pytanie... jesli cos nie bedzie dzialac przekazywanie zmiennych proponuje od razu zajrzec na posta http://forum.php.pl/viewtopic.php?t=789 pozdr rant |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2002 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ludziska, jest tyle dobrych qrsów dla początkujących PHPowców... Dlaczego nikt ich nie czyta?
![]() -------------------- revolution, the only solution
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:24 |