![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 1.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wymyśliłem coś takiego :
CODE <?php $threeLetters = array(); $alphabet = range('A', 'Z'); for ($i = 0; $i < 26; $i++){ for ($j = 0; $j < 26; $j++){ for ($k = 0; $k < 26; $k++){ $threeLetters[] = $alphabet[$i] . $alphabet[$j] . $alphabet[$k]; echo($_POST['input'].$alphabet[$i].$alphabet[$j].$alphabet[$k].""); echo("<br />"); } } } ?> Jak to teraz zrepecić by generowały się również cyfry od 1 do 9 oraz znak "-" ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
A co chcesz zrobic jak chcesz poprostu dodac jakis wygenerowany ciag to zrob tak:
-------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 1.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie ma to być jakiś chodzi mi o ciąg przykładowo składający się z 3 znaków od a do z, od 1 do 9 oraz aby w generowaniu zawarty był też znak "-"
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Jak to teraz zrepecić by generowały się również cyfry od 1 do 9 oraz znak "-" ? A sobie kolega łaskawie popatrzy: http://pl.wikipedia.org/wiki/Ascii -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy zrozumiałem istotę problemu, ale wydaje mi się że można by zastosować funkcję rand() zamiast tych 3xpoetli np tak:
A można i tak:
EDIT: Poprawiłem kod i dzieła... ;p Ten post edytował ShadowD 1.12.2008, 19:47:37 -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince |
|
|
![]()
|
|
Działa ale nie do końca mnie zrozumieliście. Wynik tego ala skryptu ma to być ciąg wszystkich dostępnych znaków. Nie pojedyńczy wynik. ShadowD wrzuć sobie ten co ja podałem zrozumiesz o co mi chodzi. Poza tym ma być w kolejności alfabetycznej. Totalnie nie chodzi mi o jakąkolwiek optymalizacje tego. Liczy się dla mnie sam wynik.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok mają to być wszystkie możliwości wypisania [a-z], [0-9] i [-] ułożone alfabetycznie, z maksymalną długością 3 znaków??
-------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
|
|
![]()
|
|
Do tego bez powtórek, jeden wynik pod drugim - tak jak w tym co podałem, bym był wdzięczny jakbyś był skłonny przekształcić właśnie ten code co podałem ja.
|
|
|
![]()
|
|
Proszę:
Trochę upiększyłem dodatkowo teraz bez problemu możesz dodawać nowe znaki, jak coś jeszcze to pisz... ![]() Ten post edytował ShadowD 1.12.2008, 20:14:31 -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
|
|
![]()
|
|
I już masz dużego plusa
![]() |
|
|
![]()
|
|
Jak się chce to można wszystko...
![]() Kod:
-------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
|
|
![]()
|
|
Jesteś wielki ! Człowieku serdeczne dzięki !
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.06.2025 - 13:51 |