![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 1.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Oto mój problem: mam plik db.php w którym tworzę formularz, gdzie mogę wybrać nazwę jednej z 2 tabel Kod <?php session_start(); $_SESSION['Table'] = $POST_Table; ?> <html> <head> <title>Data base application</title> </head> <body> <form method=post action="db2.php"> Please choose the table: <input name="POST_Table" type="radio" value="MAJORS"> MAJORS <input name="POST_Table" type="radio" value="STUDENTS"> STUDENTS <input type=submit name="formsubmit" value="Next"> </form> </body> </html> Po naciśnięciu przycisku przechodzę do pliku db2.php, ale on nie jest ważny. W pliku db3.php chcę mieć dostęp do POST_Table przy użyciu sesji. Kod <?php session_start(); echo $_SESSION['Table']; ?> Niestety, jako wynik dostaję pustą stronę. Szukając z google mam wrażenie, że jestem pierwszą osobą na tej planecie, która ma taki problem (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Czy to złe podejście do problemu z tą sesją, jak powinno się robić, żeby widzieć wynik z formularza w innym skrypcie? Co do tej linijki: $_SESSION['Table'] = $POST_Table; no to mogę się domyślać, że w złym miejscu jest, czyli przekazuję plikowi db3.php wartość, która nie została jeszcze zainicjalizowana, tyle, że już próbowałem w różnych miejscach ja umieszczać i nic. Jak to rozwiązać?? Dzięki z góry za pomoc Ten post edytował piotr286 1.12.2008, 18:40:52 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Kod $_SESSION['Table'] = $POST_Table; Poczytaj o register_globals. Temat wałkowany na tym forum setki razy. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 1.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poczytaj o register_globals. Temat wałkowany na tym forum setki razy. czytałam już coś o register_globals. Ale skoro w db.php występuje w formularzu POST_Table, to chyba mogę odwoływać się do niej w tym samym pliku przy pomocy $POST_Table? Jeżeli nie, to jak mogę: np. tak $_POST['$POST_Table']? Ten post edytował piotr286 1.12.2008, 18:48:13 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 012 Pomógł: 109 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: nexis.pl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
db.php
db2.php
db3.php
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 23:51 |