![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 23 Dołączył: 26.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam element <div> z półprzeźroczystym tłem który zajmuje 100% strony (#galeria_bg). Żeby div ładnie wypełniał całość strony mam podpięty javascript nadający mu w stylu width i height. Wewnątrz div'a jest ramka na zdjęcie z galerii (#galeriapopup_frame).
Styl wygląda tak:
Firebug pokazuje z lewej margin, border i padding na 0 oraz offset na... 253 teraz. I teraz jest następujący problem: #galeriapopup_frame powinien zawsze widnieć na środku strony. Niestety - przy zmniejszaniu okna offset zostaje bez zmian, kiedy przy jego powiększaniu się zwiększa. Efektem tego po powiększeniu okna a następnie jego zmniejszeniu #galeriapopup_frame ląduje dość daleko przesunięty na prawo. Czym defacto jest offset? Gdzieś czytałem że to jakby przesunięcie wynikłe z pozycji zewnętrznych elementów ale... zewnętrznym elementem jest <body>. ![]() I drugie pytanie: jak to naprawić? ![]() -------------------- Pomogłem? Kliknij
![]() Dzięki! :D |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 1 Dołączył: 6.01.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie lepiej korzystać z display:table? Wtedy nie musisz stosować js, który zapewne jest przyczyną błędu
![]() -------------------- Wróciłem po długiej przerwie... Bogatszy w wiedzę.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Taaa, zwłaszcza pod IE tego użyjesz ;p
Cytat I drugie pytanie: jak to naprawić? Daj wywołanie funkcji zmieniającej rozmiar dla zdarzenia onresize w <body />. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.06.2025 - 00:53 |