![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 1.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Otóż moje pytanie do was jest następujące chodzi mi tu o formularz logowania. Posiadam taki: Potrzebuje modyfikacji tego formularza aby dało sie przez niego zalogować na 2 uniwersum (serwer) np. 1 uniwersum mam na stronie głównej lecz już 2 na s2.twojastrona.pl Czy da sie po przez 1 formularz zalogować tu i tu np. po przez options albo coś? Czyli np. że po zzalogowaniu i wybraniu uni 1. Przenosi na twojastrona.pl/login.php a po wybraniu uni 2 przenosi już na s2.twojastrona.pl/login.php??
Powód edycji: Poprawiłem bbCode (ociu)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 5 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Chełmno/Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Da się.
Możesz przykładowo dorzucić jakieś radio z tymi dwiema opcjami, następnie w pliku akcji odczytać to i w zależności od wartości zalogować na stronę którą chcesz. -------------------- -- http://rafaljakubowski.net76.net --
google's my life ;) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 1.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat <form action="index.php" method="POST"> <font color="white"><b> <left> Login:<input type="text" name="login" size="15"><br> Hasło:<input type="password" name="haslo" size="15"><br><br> </left><br><br> <select name="serwer"> <option><a href="twojastrona.pl">Serwer1</a></option> <option><a href="s2.twojastrona.pl">Serwer1</a> </option> </select> <center></b> <input type="image" src="gfx2/loguj2.jpg" onMouseOver="src="gfx2/loguj2a.jpg"" onMouseOut="src="gfx2/loguj2.jpg""> zrobiłem tak . I jak to odczytać? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
W <option/> nie wstawiaj żadnych tagów.
Najprościej byłoby obsługiwać zdarzenie onChange dla <select/> i na podstawie jego wartości zmieniać action dla formularza. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
mógł byś dać przykład?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mógł byś dać przykład? http://forum.php.pl/index.php?showtopic=102502
|
|
|
![]()
|
|
Hmm nie rozumiem tego? Mógł by mi ktoś ten kawałek kody dopasować do formularza bym był bardzo wdzięczny
Oczywiście za pomoc odrazu leci "pomógł" Ten post edytował Tajeminy125 1.12.2008, 10:38:41 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A próbowałeś w ogóle? 5min. prób nie mogło przynieść wiele efektów. Wysil się.
Chyba, że chcesz żeby ktoś to odwalił za Ciebie. |
|
|
![]()
|
|
Tak myślałem i to dobre 2 godziny kombinowałem ;x ale nic mi nie wychodz :/
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:36 |