![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Chciałem zainstalować FUKS TYPER na stronce, problem jednak w tym że o php nie mam za bardzo pojęcia i niezbyt wiem jak to zrobić. Konto mam na yoyo.pl Według instrukcji trzeba wypełnić plik usrconf jednak tam mam pewne problemy a mianowicie
tak wygląda składnia, to które pogrubiłem to wiem (o ile ma tak być, przede wszystkim nie mam pewności tu Cytat $this->host = 'mysql.yoyo.pl?'; ), a to co pogrubiłem i podkreśliłem, o niestety nie wiem co tam wpisać ![]() Nie wiem też za bardzo co zrobić jak już to będe miał wypełnione. Czy tylko wrzucić na serwer ftp(?) zainstalować się i później już wszystko ładnie śmiga? Będe bardzo wdzięczny za udzieloną pomoc. pozdrawiam ![]() Ten post edytował stilian 1.12.2008, 15:29:26
Powód edycji: Poprawiłem bbCode (ociu)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 8 Dołączył: 2.11.2007 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
titleFrom mozesz dostawic bez zmian a w host spróbuj yoyo.pl
wrzuc na ftp i jak niema pliku install.php to powinno działać odrazu |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety nie działa
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
masz jakieś błędy? chmody poprawnie ustawione?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
jest pewien problem. Mianowicie przy rejestrowaniu.
wyświetlają się nastęopujące błędy: Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /var/www/sites/yoyo.pl/p/u/pucharslaska/typer/external/phpmailer/class.smtp.php on line 105 Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: unable to connect to smpt.gmail.com:25 in /var/www/sites/yoyo.pl/p/u/pucharslaska/typer/external/phpmailer/class.smtp.php on line 105 ma to napewno jakieś powiązanie z połączeniem SMPT ale nie wiem za bardzo jak temu zaradzić ![]() Ten post edytował stilian 1.12.2008, 15:27:56 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Kod smpt.gmail.com:25
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Zmieniłem port na 587 i dalej nic. Teraz tak:
Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: unable to connect to smpt.GMail.com:25 in /var/www/sites/yoyo.pl/p/u/pucharslaska/typer/external/phpmailer/class.smtp.php on line 105 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Od kiedy to serwer poczty wychodzącej nazywa się SMPT? Mi wiadomo o SMTP, nie?
Zaglądałeś w ogóle do dokumentacji? Mam poważne wątpliwości. Poza tym napisałem: Cytat GMail wymaga połączeń szyfrowanych z serwerem SMTP, nie są na tym porcie. Info na wikipedii Swoim skryptem bez przeróbek raczej maila nie wyślesz. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Dokumentacje przeczytałem, pisałem SMPT, bo poprostu pomyliło mi się przez to że tam w pliku konfiguracyjnym pisze
Cytat * adres servera SMPT co można nawet zobaczyć w pierwszym poście, dzięki że to zauważyłeś, poprawiłem,i teraz po rejestracji nie wyskakuje już żaden błąd, ale pisze, że maila nie udało się wysłać, nie wiem czy nie popełniłem jakiegoś błędu przy konfiguracji połączenia SMTP, aczkolwiek nie powinienem, bo właśnie w dokumentacji pisało jakie zmiany należy zrobić i też je zrobiłem, nic więcej nic mniej. Ewentualnie tam w innym pliku zmieniałem port z 25 na 587 ale też nic nie dało. Chyba że tutaj trzeba też wpisać numer portu: Kod * adres servera SMPT */ $this->host = 'smtp.GMail.com'; edit: na porcie 465 też nic Ten post edytował stilian 1.12.2008, 19:07:59 |
|
|
![]()
|
|
Samo ustawienie portu nie wystarczy. Jeśli masz stary skrypt, to nie obsłuży on połączeń szyfrowanych.
Specjalnie zaznaczyłem: Cytat Swoim skryptem bez przeróbek raczej maila nie wyślesz.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
No właśnie problem w tym że jak widać jestem kompletnie zielony w PHP, więc miałem nadzieje że gotowy skrypt nie będzie sprawiać większych problemów. I problem właśnie w tym że nie wiem "od której strony" się zabrać za przerabianie skryptu. Cała sprawa obraca się chyba wokół tego poprawnie skonfigurowanego połączenia SMTP, tylko gdzie jest błąd?
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Cała sprawa obraca się chyba wokół tego poprawnie skonfigurowanego połączenia SMTP, tylko gdzie jest błąd? Konfigurujesz poprawnie, z tego, co pamiętam, to nie uda Ci się tak po prostu wysłać przez GMaila. Gdyby to był inny serwer, to ok; dla GMaila musisz się trochę pomęczyć, bo prawdopodobnie Twój skrypt nie obsługuje TLS. Spróbuj podpiąć PHPMailera. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
A jaki byś polecił inny serwer? Może takie rozwiązanie będzie najprostsze i poskutkuje.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:59 |