![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam problem dotyczący symfony. Przerabiam kurs ze strony Ćwiczenia w porogramowaniu..... i natrafiłem na problem przy wykonywaniu komend: Kod symfony propel-generate-crud frontend aparat Aparat po wpisaniu tego polecenia otrzymuje komunikat: Kod unable to scaffold unexistant model Aparat Nie wiem co z tym zrobić. Proszę o pomoc Ten post edytował mbajorek 30.11.2008, 16:32:16 -------------------- daszki, zadaszenia, świetliki dachowe, altany - www.jan-roof.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Wykonałeś wcześniej wszystkie polecenia opisane w kroku poprzednim? Konkretnie chodzi o to polecenie:
Kod symfony propel-build-model Mam wrażenie, że je pominąłeś. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak wykonałem to polecenie. Dodam że pliki
Kod <pre class="kod" id="kod_3912" style=""><span>1.</span> Aparat.php <span>2.</span> AparatPeer.php <span>3.</span> Matryca.php <span>4.</span> MatrycaPeer.php <span>5.</span> Producent.php <span>6.</span> ProducentPeer.php</pre> znajdują się w folderze mojprojekt\classes\lib\model\. Kiedy skopiuje cały folder model\ do mojprojekt\lib\ to otrzymuje inny rodzaj błędu: Kod Fatal error: Class 'AparatForm' not found in C:\Program Files\WebServ\php\PEAR\symfony\generator\sfAdminGenerator.class.php on line 722 Może ta informacja pomoże w rozwiązaniu -------------------- daszki, zadaszenia, świetliki dachowe, altany - www.jan-roof.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Nadaj sensowny tytuł temu topikowi.
-------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 130 Pomógł: 11 Dołączył: 7.04.2003 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
unable to scaffold unexistant model Aparat
Nie można scafoldować nieistniejącego modelu Aparat - Brakuje klasy Aparat, to znaczy prawdpopodobnie nie wygenerowales prawidłowo modelu. Ewentualnie system "jedzie" z cache. 1. Brak modelu: Robisz plik mojmodel.schema.yml w katalogu cofnig a następnie z linii poleceń: symfony propel:build-all lub: symfony propel:build-model symfony propel:build-sql symfony propel:insert-sql Nie przekopiowujesz klas modelu, miedzy katalogami, nie ma takiej potrzeby. Nie rozumiem dlaczego to robiles? 2. Cache Z linii polecen wykonujesz symfony cc. Polecenie to czysci cache symfony. Symfony ma domyslnie wlaczone cachowanie ustawien konfiguracyjnych. Jesli tego nie zmienisz to pomimo wykonania zmian w modelu mogą być one "niewidoczne". Symfony zignoruje twoj nowy model i bedzie pobierac pliki wygenerowane przez cache starego modelu. -------------------- .:SMENTEK:.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.06.2025 - 07:18 |