![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 2.03.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam.
Pisze skrypt do pobierania MP3 z wrzuty. Wszystko było by fajnie tylko gdy klikam aby pobrać plik to plik jest bez rozszerzenia. Stąd moje pytanie: Jak dodać automatycznie tą końcówkę .mp3 aby przy ściąganiu od razu zapisywało plik *.mp3, bez zbędnego dopisywania tego ręcznie? Próbowałem dopisywać w linku od razu z mp3 na końcu, ale nic z tego, pobiera bez rozszerzenia. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 48 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z pomocą przychodzi funkcja explode(); http://pl.php.net/explode
explode("$plik",".mp3"); bodajże tak to będzie miało wyglądać więcej w manualu -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 2.03.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
z pomocą przychodzi funkcja explode(); http://pl.php.net/explode explode("$plik",".mp3"); bodajże tak to będzie miało wyglądać więcej w manualu Chyba nie rozumiem tego co napisałeś, funkcja explode dzieli ciąg znaków na to co jest między tym czymś co podaje sie we włąściwościach. (dziwnie opisałem ;P). To jak explode ma dodać mp3 do pliku ściąganego? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 48 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to poprostu zrób tak:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Pisze skrypt do pobierania MP3 z wrzuty. Wszystko było by fajnie tylko gdy klikam aby pobrać plik to plik jest bez rozszerzenia. Stąd moje pytanie: Jak dodać automatycznie tą końcówkę .mp3 aby przy ściąganiu od razu zapisywało plik *.mp3, bez zbędnego dopisywania tego ręcznie? Próbowałem dopisywać w linku od razu z mp3 na końcu, ale nic z tego, pobiera bez rozszerzenia. Pobierasz plik z wrzuty a potem zmieniasz nazwe pliku na taka z rozszerzeniem (wszystko zalezy jak ty to robisz, moze od razu zapisac pod nazwa z mp3) -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Klikając na link
Kod http://maczetowy.wrzuta.pl/aud/file/f2I6be5HW0/metalica_-_one.mp3 z dodanym od razu MP3 na końcu.. ale co? Ściąga się sam plik metalica_-_one bez żadnego rozszerzenia. Więc nie rozumiem z tym 'ściagasz i zmieniasz sobie...' chodzi oto aby od razu zapisywało plik z końcówką mp3 na końcu. (a da się tak zrobić bo widziałem na paru stronach już to). To musi być chyba coś z Header'ami tylko nie wiem jak to zrobić :/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Poszukaj sobie: Content-Disposition: attachment
To Ci IMHO wystarczy. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Może pokaż, jak tego używasz? Samo nic nie daje niewiele mówi.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak wyzej.
Pokaz kod bo ten plik mozna pobierac na kilka sposobow, kazdy zupelnie inny, ty gadasz o czyms, my o czyms innym i nigdy nie dojdziesz do rozwiazania w ten sposob. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:59 |