![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 2 Dołączył: 3.09.2008 Skąd: Kętrzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
na początku zastrzegam, że mam na myśli stosowanie apletów javy tylko wybranych obszarów np. we frameworkach:
Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 952 Pomógł: 154 Dołączył: 20.01.2007 Skąd: /dev/oracle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli umiesz pisać przenośny i dobrze działający kod, to czemu nie? Ale tylko i wyłącznie, jeśli. Ja mam nieszczęście być użytkownikiem takiego idiotycznie napisanego w Javie panelu, którego jakość wykonania i wsparcia technicznego woła o pomstę do nieba. Ładujące się w nieskończoność dane, sypanie się pod Linuksem ((IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/exclamation.gif) !), nie wspominając już o kiepskim interfejsie, ale to to akurat nawet bez tego się może zdarzyć... koszmar.
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 0 Dołączył: 7.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zło.
tak samo nie lubie flasha na stronie jak i Javy. Chyba ze strona ma byc dzielem sztuki - i funkcjonalnosc jest traktowana ubocznie. P.S. a zeby sie sypalo pod linuxem to nie trzeba javy (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif) Ten post edytował lled3 30.11.2008, 14:39:03 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 640 Pomógł: 44 Dołączył: 8.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Udział przeglądarek z obsługą Javy jest nieduży. Wtyczka flasha jest prawie zawsze dostępna. Ogólnie stosowanie zarówno appletów Javy jak i elementów Flashowych powinno być ograniczone do minimum - tam, gdzie PHP/HTML/JS/CSS nie rozwiążą problemu. WYSIWYG w Javie jako applety są, ale nie oferują wiele więcej niż te napisane w JS, do tego Java - swing nie wygląda jak natywne interfejsy danego systemu operacyjnego (ogólnie to wygląda szkaradnie). Plus posiadanie w aplikacji WYSIWYG nie zawsze jest zaletą. Przydaje się "matołom" co lubią wklejać treść z worda, ale użytkownicy zapoznani z tematem nie znoszą tego typu bajerów, więc ciśnięcie na "wypasiony" WYSIWYG nie jest potrzebne (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Ale do samego WYSIWYG-a wystarczą rozwiązania JavaScript, nie trzeba osadzać jakichś potworów...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 634 Pomógł: 14 Dołączył: 27.05.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 2 Dołączył: 3.09.2008 Skąd: Kętrzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
dziękuję za odzew i wyrażone opinie. Sam uważam, że stosowanie javy i flash-a jest w większości przypadków pomyłką. Co innego w wyspecjalizowanych aplikacjach, gdzie po prostu bez tego się nie da. Sam mam zablokowane wyświetlanie flasha. Myślałem raczej o zastosowaniu javy do graficznego tworzenia, edycji widoków i projektowania formularzy we własnym frameworku opartym na MVC - i tylko tu. Nigdy w aplikacjach dla docelowych użytkowników. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 0 Dołączył: 7.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat To proszę Ciebię, powiedz mi, jak wyobrażasz sobie Google Analytics bez Flasha ? jak dla mnie flash psuje te statystyki. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 20:58 |