![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 6 Dołączył: 27.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem taki kod
Kod var intervalHandler=setInterval(stoper,1000); <span style="cursor: pointer; text-decoration: underline" onmouseover="clearInterval(intervalHandler)"> Stop </span> i po najechaniu zatrzymuje mi się odliczanie i chciał bym dodać do tego że jak zjadę z linka to wznowi mi się odliczanie i zrobiłem tak Kod <span style="cursor: pointer; text-decoration: underline" onmouseover="clearInterval(intervalHandler)" onmouseout="clearInterval(intervalHandler)"> Stop </span> i nie działa. Wie ktoś czemu ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Kod onmouseover="clearInterval(intervalHandler)" onmouseout="clearInterval(intervalHandler)" Masz w tej chwili dwa razy zerowanie stopera. ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 6 Dołączył: 27.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakie zerowanie ?
To jest cały kod Kod <script type="text/javascript"> var ile=12; function stoper() { godzin=Math.floor(ile/3600); minut =Math.floor(ile/60)%60; sekund =ile%60; document.getElementById('div1').innerHTML = 'Pozostalo: '+minut+' minut '+sekund+' sekund'; ile--; if(ile<0){ clearInterval(intervalHandler); alert("Czas na rozwiązanie quizu minoł!"); setTimeout("document.formularz.submit()", 3000) } } var intervalHandler=setInterval(stoper,1000); </script> <span style="cursor: pointer; text-decoration: underline" onmouseover="clearInterval(intervalHandler)"> Stop </span> I jak najade na link to sie zatrzymuje stoper ale już nastałe a chce dodać że jak zjade z linka to wznowiło sie odliczanie Ten post edytował arzach 29.11.2008, 21:26:08 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Miałeś dwa zdarzenia z operacją zatrzymania, o to mi chodziło.
Teraz masz coś innego. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
To jak mam dodać onmouseout by po zjechaniu z linka dalej odliczało zrobilem tak i nie dziala
Kod <a href="stop.php" onmouseover="clearInterval(intervalHandler)" onmouseout="clearInterval(intervalHandler)">opis</a>
|
|
|
![]()
|
|
clearInterval ZAWSZE zatrzymuje. Robisz to w obu zdarzeniach. Zacytowałeś przecież linijkę w pierwszym poście, za pomocą której włączasz stoper. Czytaj ze zrozumieniem.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
No robie tak i nie działa
Kod <a href="stop.php" onmouseover="clearInterval(intervalHandler)" onmouseout="intervalHandler()">opis</a>
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Zacytowałeś przecież linijkę w pierwszym poście, za pomocą której włączasz stoper. Czytaj ze zrozumieniem. Nie wiesz, co za skrypt napisałeś? Włącz myślenie, a nie na ślepo przepisujesz, a może trafię. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Ok dziala
Kod <a href="stop.php" onmouseover="clearInterval(intervalHandler)" onmouseout="intervalHandler=setInterval('stoper()', 1000)">opis</a>
Ten post edytował arzach 30.11.2008, 09:32:18 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 07:45 |