|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 1 Dołączył: 4.03.2007 Ostrzeżenie: (0%)
|
Chcę w każdym skrypcie php includować przed jego treścią gora.php (nagłówki html) oraz dol.php po treści skryptu (zamykające tagi).
Czy muszę w każdym skrypcie ręcznie dopisywać te linijki czy można to jakoś lepiej załatwić? Czy jest to możliwe bez używania mod_rewrite? Kiedyś pamiętam, z użyciem rewrite kierowałem wszystko do głównego index.php a potem stamtąd includowałem odpowiednie skrypty. Jednak teraz piszę projekt na zaliczenie, który ma być uruchamiany w środowisku bez rewrite. |
|
|
|
![]() |
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów |
Cytat Chcę w każdym skrypcie php includować przed jego treścią gora.php (nagłówki html) oraz dol.php po treści skryptu. Możesz tak robić; auto_append_file/auto_prepend_file. Cytat (zamykające tagi) Hmm, zależy, co masz na myśli pisząc, "zamykające tagi". W każdym razie, jeśli chodzi o HTML, to zrób sobie w stylu szablonów. I nie trzeba żadnego Rewrite'a. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 20.08.2025 - 03:22 |