![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 1 Dołączył: 17.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Więc mam skrypt na logowanie który hashuje hasło i czas wrzuca hasha do bazy obok nazwy użytkownika i przenosi mnie na stronę o adresie:
Na tej stronie includuję plik "db" który jest nagłówkiem strony. Tam sprawdzam ifem czy zostało wysłane $_GET['hash']. Jeśli tak to dalej sprawdzam czy w mojej bazie danych istnieje rekord który ma hash taki sam jak ten pobrany z paska adresu. Jeśli znowu wszystko się zgadza to zmieniam WSZYSTKIE LINKI na stronie (zarówno na tej includowanej jak i tej która wywołuuje plik db) z na tak żeby użytkownik nadal był zalogowany. Czemu robię to w ten sposób? A no dlatego że już wcześniej wysyłałem ciasteczka czyli sesje odpadają... A nawet gdyby nie to i tak zamiana linków byłaby potrzebna. Oczywiście piszę to tutaj ponieważ nie chcę sprawdzaćprzy każdym linku czy ktoś jest zalogowany.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat A no dlatego że już wcześniej wysyłałem ciasteczka czyli sesje odpadają... Jak to odpadają? Ciasteczek możesz przecież wysłać kilka. :] Naprawdę nie rozumiem, dlaczego wynajdujesz koło na nowo. Przecież możesz wrzucić hasha do sesji. No chyba, że robisz zabezpieczenie przed CSRF, ale wtedy musiałbyś wciskać losowy i za każdym razem inny token. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 07:24 |