![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!!
Mam taki problem. Stworzylem baze danych z filmami. Mam stronke gdzie pobieram wszystkie tytuly i zapisuje je jeden pod drugim. Chcialem zrobic tak by po kliknieciu na link pobieraly sie z bazy inne dane takie jak np rezyser itp. Skryp do dodawania filmow dodaj.php
A ten do pobierania tytulow (jako linkow) i ID filmu spis_filmow.php
Prosze o pomoc i z gory dziekuje ![]() Ten post edytował Plebanov 28.11.2008, 14:49:07 -------------------- Created By PLEBANov
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 48 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chodzi ci o zwykłe wyświetlanie danych z bazy??
jeżeli tak to to jest bardzo proste wybierasz tabele np. $sql = mysql_query('select * from tabela'); // kolejne zapytania //pętla for // i wyświetlasz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak chodzi mi o to by w pliku film.php wyswietlila mi sie zawartosc z bazy danych o konkretnym filmie.
Nie wiem co ma byc w tym pliku film.php i czy skrypt do pobierania tytulow i ID jest dobrze napisany. -------------------- Created By PLEBANov
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Tak ale nadal nie wiem jak wykorzystac to ID ktore pobralem by wyswietlic nowa strone z reszta informacji :/..nie wiem co ma byc w pliku film.php.. -------------------- Created By PLEBANov
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 48 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
użyj $_GET i ifa tyle ci powiem
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Tak chodzi mi o to by w pliku film.php wyswietlila mi sie zawartosc z bazy danych o konkretnym filmie. Prześlij ID przez $_GET, potem (korzystając z tego identyfikatora) wykonaj zapytanie z klauzulą SELECT pola FROM tabela WHERE id=ID. Warunek podstaw sobie sam, wysil się. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak ale (...) W Regulaminie jest napisane:Cytat Niedopuszczalne jest zakładanie tego samego tematu kilka razy na tym samym, bądź róznych forach. W przypadku stwierdzenia, iż założyło się temat nie tam gdzie trzeba, należy użyć przycisku RAPORTUJ i poprosić o przeniesienie tematu na właściwe forum. Niedopuszczalnej jest również pytanie o to samo w różnych topicach, założonych przez innych użytkowników. I jak widzisz nie ma tam żadnego ale.zamykam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 21:06 |