![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 12.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Chciałbym zrobić coś na kształt tygodniowego kalendarza/organizera. W nagłówku oczywiście poniedizałek, wtorek etc i zdarzenia podpięte pod odpowiedni dzień tygodnia. Może ktoś podrzuci jakiś pomysł albo tutorial. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2008 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Ja bym to wykonał w MySQl w 3 tabelach np.:
1 Tabela id_dnia dzień 2 Tabela id_zdarzenia zdarzenie 3 Tabela id id_zdarzenia id_dnia data zbudowałem relacje pomiędzy tabelami ale sam mam problem jak je w sql obsłużyć. Nie znalazłem kogoś kto mi pokazał. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 12.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trochę rozjaśnię
Chciałbym uzyskać coś takiego |pon |wtor | śr | czwa| piąt| sob| niedzi| cos cos cos cos cos cos W jednej tabeli mam nazwy tygodni a w drugiej zdarzenia odpowiadające dniom tygodnia. Za cholerę nie mogę tego połąćzyć, żeby wyświetlało mi na stronie tak jak powyżej "narysowałem" Problem rozwiązany Problem rozwiązany Ten post edytował guumbas 27.11.2008, 13:19:12 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 10:31 |