![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 0 Dołączył: 6.09.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
No więc mam skrypt który za pomocą linku:
Kod php skrypty:
I teraz potrzebuje zrobić aktualizacje tak aby dodawał rekordy to bazy w taki sposób:
I tak aby lp$ mogło dojsc do 20 ale nie koniecznie... tak aby dodawało jakby niebyło żadnego lp Czy mógłby mi ktos pomoc? Mój poziom umiejętnosci pisania skryptów w php jest równy raczkowaniu... Ten post edytował Dizzy 26.11.2008, 17:26:35 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 12 Dołączył: 28.06.2007 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Insert z GET'a ?! Stworz normalna formatke z przesylaniem post'a, nastepnie waliduj dane.
-------------------- Wyobraźnia bez wiedzy może stworzyć rzeczy piękne.
Wiedza bez wyobraźni najwyżej doskonałe. Albert Einstein |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 0 Dołączył: 6.09.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
o0 Nie... to jest dobrze ma dodawac dane za pomocą GET'a po przez link...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Ale dlaczego...? Przecież przez GET masz limit 1024 znaków, poza tym - zwykle przesyłanie jakichś większych formularzy realizuje się właśnie przez POST.
Poza tym, Twój kod jest podatny atak SQL Injection. Przeszukaj to forum, był osobny temat dla tego zagadnienia. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 5 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Chełmno/Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mój poziom umiejętnosci pisania skryptów w php jest równy raczkowaniu... Się uparł i mu daj ![]() erix ma racje. Skoro jak sam twierdzisz - jesteś zielony - posłuchaj rad bardziej doświadczonych kolegów ![]() Oczywistym jest, że to rozwiązanie jest ZŁE i lepiej się przy nim nie upierać... Chyba, że masz jakieś sensowne argumenty ku takiemu rozwiązaniu. Napisz - przedyskutujemy. I weź pod uwagę, że certyfikowany przez zenda programista raczej Ci głupot nie napisze (tu odrobina prywaty - erix, szacuneczek, oby jak najmniej takiej konkurencji jak Ty ![]() -------------------- -- http://rafaljakubowski.net76.net --
google's my life ;) |
|
|
![]()
|
|
No więc skrypt jest jaki jest...
Na nic więcej mnie nie stac ![]() I jednak wolał bym przy nim pozostac... A co do prozby... mógłby ktos to dla mnie wykonac? Napewno w przyszłosci się odwdzięcze... ![]() ~ ODŚWIEŻAM ~ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 02:49 |