![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam
Chciałbym prosić Was o przytocznie regółki, która przepisze URL w sposób następujcy http://mojeastrona.pl/index.php?id=16 na http://mojeastrona.pl/16 na stronie GET'm przekazywany ma być wyłącznie argument id Z góry dziękuje za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 12.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odnawiam temat
![]() mam taki adresiek: www.moja_strona.pl/index.php?strona=kontakt skopiowałem plik .htaccess do katalogu glownego. Plik ten zawiera cos takiego: Kod RewriteEngine On RewriteRule ^strona/([a-zA-Z]+)/$ /index.php?strona=$1 i chciałbym w rezultacie otrzymać cos takiego: www.moja_strona.pl/strona/kontakt co jest złego w tym kodzie co napisałem? Ten post edytował adiscan 28.11.2008, 09:55:40 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 289 Pomógł: 77 Dołączył: 5.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod RewriteEngine On
RewriteRule ^strona/([a-zA-Z]+)$ index.php?strona=$1 [QSA] -------------------- awake
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 12.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
o_1984 co może być jeszcze nie tak?
mam dokładnie tak jak napisałes + jedna linijka odstępu (pusta) plik znajduje sie bezpośrednio na serwerze tak jak cała stronka |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 289 Pomógł: 77 Dołączył: 5.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale jaki błąd jest ? Nie może znaleść strony ? a serwer ma obsługę mod_rewrite ? Reguła jest poprawna
-------------------- awake
|
|
|
![]()
|
|
w dalszym ciągu po wpisaniu adresu www.moja_strona.pl i chodzeniu po zakładkach adres ma taką samą postać.
Dlatego wydaje mi sie że nie działa. ... a czy w samym kodzie strony musze coś zmieniac? Ten post edytował adiscan 28.11.2008, 10:39:21 |
|
|
![]()
|
|
no w kodzie strony zmieniasz przecież adres
wpisz w przeglądarce adres www.moja_strona.pl/strona/kontakt i zobacz co sie stanie -------------------- awake
|
|
|
![]()
|
|
Niby cos wyswietla ale nie uwzględnia stylów formatowania - jest czysty tekst.
Ale dzieki za pomoc ! już cos działa a z resztą sobie poradze ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Niby cos wyswietla ale nie uwzględnia stylów formatowania - jest czysty tekst. <base/> lub ścieżki bezwzględne. ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 22:25 |