![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2008 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Jestem w trackie budowy wyszukiwarki wyszukującej osoby. Mój problem polega na tym że nie wiem gdzie mam błąd, że nie zwraca mi wyników
Co jest nie tak. Dodam że w standartowych zapytaniach jest ok, ale po przeróbce na pdo już nie zwraca wynikóe, żadnych błędów itp. Ten post edytował DonJeday 24.11.2008, 19:09:40 -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Przyjrzyj się:
Jak podstawić wiele warunków do zapytania? W tej chwili podstawiasz tablicę, a jaką składnię ma WHERE + wiele warunków? ![]() PS. Poza tym, pokopały Ci się cudzysłowy. Ten post edytował erix 24.11.2008, 18:47:39 -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2008 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cudzysłowy pokopały mi się przy usówaniu danych połączenia z bazą ^^
tzn. tak jak mam przekazać wiele tych warunków? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Jak? Tak samo, jak w instrukcjach warunkowych. PS. Google: MySQL WHERE i znajdziesz odpowiedź.
![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Nie rozumiem, chodzi ci o warunki w zapytaniu to przecież dodaje składnie z warunkami
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Pardon, mój błąd, napisałeś ten kod podobnie do dodawania pól w warunkach, że przeoczyłem...
A próbowałeś łapać wyjątek PDOException na operacjach do bazy? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
A próbowałeś łapać wyjątek PDOException na operacjach do bazy? Nie ![]() Jak to w ogóle użyć? Czy
Wrzucam w try {} ? Czy przed try? Ten post edytował DonJeday 24.11.2008, 20:27:04 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Użycie masz opisane na tej samej stronie manuala, gdzie znalazłeś ten kawałek.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
No właśnie.
![]() Napisałeś wcześniej: Cytat Co jest nie tak. Dodam że w standartowych zapytaniach jest ok, ale po przeróbce na pdo już nie zwraca wynikóe, żadnych błędów itp. Zobacz najpierw, czy nie ma jakichś wyjątków. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Nawiązując do PDOException
Oto ci chodzi? :
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Właśnie.
Ale w bloku catch lepiej będzie dać var_dump" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual z parametrem $e; więcej info dostaniesz. A w ogóle, coś wypluwa? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Problem leży w
$where = implode(' and ', $wh); Bez tego wyszukiwarka działa ale teraz nie mam jak łączyc warunków, jak to zastąpić? Ten post edytował DonJeday 24.11.2008, 22:09:21 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat Problem leży w $where = implode(' and ', $wh); Na jakiej podstawie to stwierdziłeś? Może sprawdź składnie finalnie uzyskiwanego zapytania, spróbuj je wywołać w konsoli MySQL/phpMyAdmin. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Stwierdziłem to po tym, że mój kolega też ma problem z implode w PDO. Poza tym jak usunałem tą linijkę i bardziej sformułowałem zapytanie poszło, ale bez implode ani rusz...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Napisałem, co masz zrobić.
![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Zrobiłem i zapytanie w takiej formie wyszukało mnie w bazie...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
W takiej formie, czy dokładnie takie, jakie wygenerowało PHP?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Normalnie wyświetliło mój rekord. A dokłądnie takie zapytanie powinno wejśc w PDO i wchodzi ale nie wyświetla wyników... Ten post edytował DonJeday 24.11.2008, 22:34:29 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Hmm, wydaje mi się, że Twój problem dotyczy różnych systemów kodowań w bazie i na stronie. Spróbuj wyciągnąć rekordy szukając po ID, czy sytuacja się powtórzy.
|
|
![]()
|
|
Napewno nie kodowanie
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 11:31 |