![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 24.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z dodawaniem danych do bazy danych :/
Mam coś takiego: Kod <div class="posts form"> Wszystko sie ładnie dodaje prócz data[Post][autor], why?<form id="PostAddForm" method="post" action="/cake/posts/add"> <fieldset style="display:none;"><input type="hidden" name="_method" value="POST" /></fieldset><fieldset> <legend>New Post</legend> <input type="hidden" name="data[Post][id]" value="" id="PostId" /> <label for="PostTitle">Title</label><input name="data[Post][title]" type="text" length="120" value="" id="PostTitle" /> <label for="PostBody">Body</label><textarea name="data[Post][body]" cols="30" rows="6" id="PostBody" ></textarea> <label for="PostAutor">Autor</label><input name="data[Post][autor]" type="text" length="120" value="" id="PostAutor" /> </fieldset> <div class="submit"><input type="submit" value="Submit" /></div></form></div> Dodałem dodatkowe pole w tabeli (IMG:http://forum.cakephp.org.pl/img/smilies/hmm.png) Podobna sytuacja jest w druga stronę kiedy nawet dodam ręcznie autora, cake nie chce szczytywać go z bazy:/ Kod <?php foreach ($data as $post): ?> Czy wina może sie brać z faktu że pole autor dołączyłem po pewnym czasie a wcześniej all działało bez tego pola?
echo $post['Post']['title']; - działa echo $post['Post']['body']; - działa echo $post['Post']['created']; - działa echo $post['Post']['autor']; - nie działa |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 14:43 |