![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 266 Pomógł: 9 Dołączył: 21.05.2008 Skąd: Łomianki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
piszę modyfikację odpoczynku do skryptu gry RPG, ale niestety napotkałem problem. Chce osiągnąć takie coś, że czynność(w tym wypadku odpoczynek) musi trwać X minut, a przez ten czas nie można nic wykonywać. Nie wiem zabardzo gdzie tkwi problem, ale IF sprawdzający czy śpię czy nie jest olewany przez serwer. Kod:
Z góry dzięki za odpowiedź! -------------------- ![]() "Do bramy, bo pada deszcz Gdy zaćpiesz przejdzie dreszcz I wróci, wróci tęcza barw I pęknie twój wrogi świat" R. Riedel |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat piszę modyfikację odpoczynku do skryptu gry RPG Tak nawiasem, hostingi niezbyt przychylnym okiem patrzą na Vallheru. ![]() Cytat Nie wiem zabardzo gdzie tkwi problem, ale IF sprawdzający czy śpię czy nie jest olewany przez serwer. Masz błąd w logice warunku; powinno być coś w tym stylu: JEŻELI (time_podjęcia_akcji+czas_blokady>=time()){ śpi; } -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 266 Pomógł: 9 Dołączył: 21.05.2008 Skąd: Łomianki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobra potem spróbuję. A co do patrzenia na Vallheru... Z vallheru zostawiłem tylko karczmę i bank, resztę sam pisze
![]() P.S. A przynajmniej się staram bo nie zawsze mi to jak widać wychodzi ![]() Witam, na początku przepraszam za 2 posty pod sobą. Potem przepraszam, że tak długo, ale miałem problemy z internetem... A więc. Napisałem tak:
I niestety wywala mi... Something is wrong in your syntax obok ') WHERE id=1' w linii 1 Przy próbie odpoczynku. Można prosić o sugestie? -------------------- ![]() "Do bramy, bo pada deszcz Gdy zaćpiesz przejdzie dreszcz I wróci, wróci tęcza barw I pęknie twój wrogi świat" R. Riedel |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Poczytaj o polach timestamp w MySQL, bo funkcji time" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual w nim nie ma. ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Nie za bardzo moge tam cos zmalezc...
![]() -------------------- ![]() "Do bramy, bo pada deszcz Gdy zaćpiesz przejdzie dreszcz I wróci, wróci tęcza barw I pęknie twój wrogi świat" R. Riedel |
|
|
![]()
|
|
~mike - oooo, ale to i tak nie w tym kontekście.
![]() ~ArekJ - zajrzyj tam, gdzie zalinkował ~mike -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Dobra dzieki! Mam nadzieje, ze jutro uda mi sie osiagnac cel, a teraz ide spac, dobranoc. Punkty za pomoc jutro wlepie, bo z konsolki niewygodnie
![]() -------------------- ![]() "Do bramy, bo pada deszcz Gdy zaćpiesz przejdzie dreszcz I wróci, wróci tęcza barw I pęknie twój wrogi świat" R. Riedel |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.06.2025 - 03:41 |