![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 10.04.2007 Skąd: znienacka. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Zrobiłem stronę na joomli, wgrałem szablon i zmodyfikowałem go do swoich potrzeb. I problem jest taki że w Firefoxie wyświetla się jak trzeba za to w IE jest 1 problem. Właśnie w tym miejscu w którym edytowałem. Otóż jeśli ktoś ma obydwie przeglądarki to może zobaczyć tutaj że IE nie wyświetla tła pod górnym menu. I pojęcia nie mam dlaczego. Kod html tego oto diva: CSS'a całego nie wkleję gdyż post będzie za długi więc podaję link:Link do CSS Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 9 Dołączył: 26.09.2008 Skąd: krzesło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ie ma często problemy z plikami .png a widać że baner to png
niom i teraz zauważyłem że twój obrazek centerbg2.png nie spełnia swojej roli w ie wiec se dwie drogi albo zmieniasz na gifa albo szukasz skryptu który pozwala używać png w ie |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 10.04.2007 Skąd: znienacka. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale zauważ że footer2 to też plik png i działa a właśnie na jego podstawie zrobiłem header, po prostu zmieniłem obrazek i miejsce diva, więc niby czemu tak jest że jedno działa a drugie nie?
ie ma często problemy z plikami .png a widać że baner to png Jaki banner? Z bannerem jest wszystko ok i banner to JPG. Chodzi o tło tego górnego menu. <; EDIT: zmieniłem plik PNG na GIF i nadal nie działa. Ten post edytował Flapper 23.11.2008, 16:57:08 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 9 Dołączył: 26.09.2008 Skąd: krzesło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ta lekka pomyłka
ale nadal nie zmieniłeś formatu #heh { background:transparent url(../images/header.png) no-repeat scroll center bottom; } ja nadal widzę png |
|
|
![]()
|
|
Zmieniłem ale stwierdziłem że nic to nie dało tylko niewielką stratę jakości więc odmieniłem z powrotem.
Mam ustawić z powrotem gif? EDIT: OK. Sam doszedłem o co chodzi. ten IE to jednak durny jest strasznie. ![]() Ten post edytował Flapper 23.11.2008, 18:07:35 |
|
|
![]()
|
|
![]() no ok ale skoro pisze ze ie nie obsługuje przezroczystości to znaczy że nie obsługuje i twoja strona dla użytkowników ie6 takich jak ja ![]() Ten post edytował korek_a 23.11.2008, 19:00:27 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 10:05 |