![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 13.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Pomagam w prowadzeniu strony koledze. Strona to www.tv-polmusic.com kolega chce sobie teraz odpalić taki kanał live. Myślałem żeby odpalić go w postaci wmv lub flash. Teraz mam jednak taki problem że chciałbym tą transmisję zabezpieczyć. Generalnie jak podam żródło transmisji bezposrednio w kodzie strony to nie ma problemu żeby ktos sobie takie źródełko podpioł pod swoją stronę. Czy istnieją jakies sposoby żeby tą transmisje udostepniać tylko dla zalogowanych użytkowników i tylko dla domeny tv-polmusic.com ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
IMHO nie ma szans zrobić czegoś takiego w php. Co gdy ktoś odtworzy sobie plik .wmv w odtwarzaczu wideo? PHP do takich rzeczy się nie nadaje.
Nie znam się za bardzo na zabezpieczeniach transmisji plików, więc niestety nie potrafię Ci pomóc. Radziłbym jednak pogrzebać w innych rzeczach niż php. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 562 Pomógł: 15 Dołączył: 8.08.2003 Skąd: Denmark/Odense Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tjah, nigdy nie babrałem się z serwerami streamingu, ale wydaje mi się (errara humanum etc) że powinieneś móc przesłać plik startowy takiego wmv poprzez php i sprawdzać sesje. Tak samo możesz zrobić z flashem. Choć to tylko gdybanie z mojej strony.
-------------------- Prank - for the fun. Mac - for the simplicity. Deviantart - for the kick.
Life is ours, We live it our way -- Metallica |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 13.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w manualu znalazlem takie cos
tylko niewiem czy takie cos sie wogóle nadaje. czy nie zapcham tym serwera itp. Może znajdzie się ktoś z doświadczeniem w tych kwestiach. // tak na boku chce zrobić sobie playlist plików video w mysql jakby ktoś znał gotowca to bym sie ucieszył Ten post edytował scorpimen 24.11.2008, 00:42:42 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 12:34 |