![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 201 Pomógł: 0 Dołączył: 1.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Wiec tak, ma skrypt w php, odpowiedzialny za dodawanie danych do sql.. Jest w nim oczywiście formularz I teraz najtrudniejsze, w tym formularzu mam jeszcze kilka mniejszych formularzy, które są odpowiedzialne za upload plików na serwer. Tylko ta, formularz w formularzu być nie może (no chyba, ze może, ale gdzieś czytałem, ze jednak nie, chociaż mogę się mylić). Wewnętrzne formularza są wysyłane za pomocą JS do ramki lokalnej (iframe). NO i tak, gdy wysyłam mniejszy, to nic się nie dzieje (firebug pokazuje błąd), natomiast, gdy usunę ramę głównego formularza:
wtedy te wewnętrzne formularze działają jak należy. Nie mam żadnego pomysłu jak rozwiązać ten problem. Proszę o pomoc Oto kod:
Jeśli formularz może być formularzu, to jak to zrobić? A jeśli nie, to jak mogę rozwiązać ten problem w inny sposób? Proszę o pomoc. Pozdrawiam. Ten post edytował puz219 23.11.2008, 13:39:57 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Jeśli formularz może być formularzu, to jak to zrobić? No nie może, z tego, co pamiętam. Spróbuj może uploadu AJAX-em? Poszukaj trochę, uploaderów do plików tak, jak Ty chcesz to zrobić, to już trochę napisano. ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 201 Pomógł: 0 Dołączył: 1.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm, teraz właśnie wymyśliłem, żeby wywalić ramy tych mniejszych formularzy i przy wysyłaniu tych mniejszych dodawać do ramy głównego formularza target do iframe za pomocą JS.
Tylko tak, czy da się za pomocą JS dodać target do formularza? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Hmm, szczerze mówiąc, to trochę nie rozumiem, po co tak; poszukaj w stylu AJAX file uploader, bo to jest IMHO rozwiązanie Twojego problemu.
Ale w ogóle: Cytat Tylko tak, czy da się za pomocą JS dodać target do formularza? Da się. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:49 |