![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2008 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chcę wczytać profile użytkowinków w formie http://adres.pl/profile/xxx Niby wszystko działa, rzeczywiście wczytuje mi te profile ze slashem i bez na końcu ale jak pobieram dane o danym userze i jest slash na końcu wyskakuje mi że konto nie istnieje, a bez slasha jest ok. .htaccess: Kod RewriteRule ^profile/(.+)/?$ ./profile.php?go=$1 Wyświetlanie profilu:
Jak zrobić by profil wyświetlało i ze slashem i bez na końcu? Ten post edytował DonJeday 23.11.2008, 08:58:34 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 7 Dołączył: 25.12.2004 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod RewriteRule ^profile/([a-z0-9]+)/?$ ./profile.php?go=$1 Przy [.+] pobiera Ci / jako dowolny znak przy adresie /profile/test/ -------------------- "Yes, experience matters. No, one year repeated fifteen times does not count."
bartoszlugowski.com |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Masz 2 wyjścia:
Kod RewriteRule ^profile/([A-Za-z0-9_]+)/?$ ./profile.php?go=$1 lub:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 09:49 |