![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 9 Dołączył: 24.07.2008 Skąd: Racibórz Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam jaka to jest funkcja która sprawdza rozszezenie/typ pliku ? np. rar/zip/exe itp.
tak jak np. tu: http://www.upload-gtaonline.za.pl/ próbowałem funkcja filetype ale ona pokazuje tylko czy to jest plik czy folder (file lub dir) Ten post edytował dk1342 22.11.2008, 18:04:01 -------------------- Firefox - The Best,
Internet Exokier - shit |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 10 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
~thm: po pierwsze, MIME a rozszerzenie, to dwie różne rzeczy, po drugie: rozszerzenie, do którego zalinkowałeś jest OPCJONALNE i nie wszędzie zadziała.
~d1342: pathinfo" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 9 Dołączył: 24.07.2008 Skąd: Racibórz Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
ok działa ale musze to wsadzić w zmienną bo mam pętle i robie tak:
$file_list .="<td width='50'>".$path_parts = pathinfo("pliki/test.rar")." ".$path_parts["extension"]. "\n"."</td>"; i wyświetla mi Array A, co źle zrobiłe ? Ten post edytował dk1342 22.11.2008, 20:20:57 -------------------- Firefox - The Best,
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Deklaruj $path_parts nie w całym kawałku do wyświetlenia, zrób osobno, a odwołuj się jak do klucza extension. Troszkę manuala nie zaszkodzi.
![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
do pokazywania tablic służyprint_r
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
no dobra to:
$path_parts = pathinfo("pliki/test.rar"); dałem sobie wyżej nad pętlą i bez zmiennej czyli tak jak jest wyżej i działa ale ja musze to mieć w tej zmiennej i pętli bo musi się odnosić do pliku $file_name i jak dam tak: $path_parts = pathinfo("pliki/$file_name"); to nie działa nie pokazuje nic może zrozumiecie oco chodzi jak dam cały kod chodzi o wyświetlanie plików w tabelce z róznymi informacjami.. Kod ... while($file_name=readdir($dir)) { if(($file_name!=".")&&($file_name!="..")) { $file_list .=" <tr> <td width='50'><a href=' ".$directory."/".$file_name."'>".$file_name."</a></td> <td width='50'>". round(filesize("pliki/$file_name")/1024/1024,2) ." MB ".$filename."</td> <td width='50'>". $miesiace[date('n',filemtime("pliki/$file_name"))+1] .' '. date ("d n Y H:i:s.", filemtime("pliki/$file_name"))."</td> <td withd='50'><a href='.../delete_file.php?name=".$file_name."'>x</a></td></tr> "; } } closedir($dir); echo " Pliki w $directory: $file_list"; ... i narazie wszystko działa http://uploaduj.eu/obrazki/obrazek.php?id=...274618pliki.png ale chce do tego dodać jeszcze te roższezenie i mi nie wychodzi Ten post edytował dk1342 22.11.2008, 20:39:37 -------------------- Firefox - The Best,
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
i tyle, pod warunkiem że masz taki plik. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
nie kapujesz albo ja nie kapuje jak ja mam dać w zmiennej echo O_O ?
zobacz sobie mój kod 2 posty wyżej ja to musze mieć w zmiennej w pętli -------------------- Firefox - The Best,
|
|
![]()
|
|
Ty nie kapujesz
![]() Cytat
Dane masz w ZMIENNEJ. Musisz coś z niej WYŚWIETLIĆ. Powyższa kontrukcja NIE MA PRAWA niczego wyświetlić, musisz sam się o to postarać. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
nie kapuje
![]() -------------------- Firefox - The Best,
|
|
![]()
|
|
ale nam chodzi żebyś zakapował... przeczytaj wszystko co napisaliśmy + manual i złóż to do kupy. to wbrew pozorom nie jest trudne.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
no własnie chodzi o tą pętle i zmienna bo jak dam tak bez zmiennej i niczego nowy dokument np. cos.php:
Kod <?php $path_parts = pathinfo('pliki/test.rar'); echo $path_parts['extension'], "\n"; ?> to wszystko ładnie działa wyświetla rar, mój problem twki w tym że nie wiem jak to wsadzić do tej pętli i zmiennej czyli to: $path_parts = pathinfo('pliki/$file_name'); echo $path_parts['extension'], "\n"; musze wsadzić do tej pętli i zmiennej ale jak wsadziłem to wywaliło to Aray Ten post edytował dk1342 22.11.2008, 20:55:27 -------------------- Firefox - The Best,
|
|
![]()
|
|
a pokaz jak to wsadziłeś...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
czekaj najpierw próbuje bez pętli i tej zmiennej w pętli,
dałem tak: Kod <?php $lol ="test.rar"; $path_parts = pathinfo('pliki/$lol'); echo $path_parts['extension'], "\n"; ?> i nie działa dlaczego ? przecież jest podana dokładna ścieżka bydź może jak to wyjaśnimy to problem się rozwiąże bo to dziwne jak dam tak $path_parts = pathinfo('pliki/test.rar'); to odrazu działa a jak wsadze tam zmienną odrazu nie O_o -------------------- Firefox - The Best,
|
|
![]()
|
|
kurcze... podstawy....
ciapki! -------------------- |
|
|
![]()
|
|
piotrooo89, dzięki teraz wyświetla więc się problem chyba rozwiązał jutro zobacze w tej pętli i zmiennej bo ide na TV bo cały dzien na kompie
"ciapki" ![]() niestety nie wiem czemu mam problemy ze stringiem :/ -------------------- Firefox - The Best,
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 23:43 |