![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 21.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich mam o to taki problem, Posiadam plik upload.php wszystko działa jak należy ale np ktos wyslal plik 2.jpg i po nim 2 osoba wyslała taki sam plik i ten plik sie zamienia i mam troszeczke problemow bo obrazki sie mieszaja (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif) czy ktos moze mi pomoc zrobic cos takiego zeby w czasie uploadu pliki zmienialy nazwe na np 1.jpg , 2.jpg i tak dalej by sie dublowały o to kod pliuku upload.php Bardzo proszę o pomoc.
Kod //image $userfile = $_FILES["userfile"]; $uploadfile = $GLOBALS["uploaddir"] . basename($_FILES['userfile']['name']); $image_types = Array ("image/bmp", "image/jpeg", "image/pjpeg", "image/gif", "image/x-png"); $file_name = $uploadfile; $file_size = $_FILES["userfile"]["size"]; $file_type = $_FILES["userfile"]["type"]; $file_size = makesize1($file_size); if (isset($_FILES["userfile"])) { if (!$file_name) { // do nothing... } else { if ($file_size > $GLOBALS["file_limit"]) { err_msg (ERROR,FILE_UPLOAD_TO_BIG."$file_limit KB, ".IMAGE_WAS." $file_size"); block_end(); stdfoot(); exit; } if (in_array (strtolower ($file_type), $image_types, TRUE)) { if (@move_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name'], $uploadfile)) { echo"<center>$file_name ".UPLOAD_SUCCESS."</center><br />"; } else { err_msg (ERROR,MOVE_IMAGE_TO.$GLOBALS["uploaddir"].$file_name.CHECK_FOLDERS_PERM); block_end(); stdfoot(); exit; } } else { err_msg (ERROR,ILEGAL_UPLOAD); block_end(); stdfoot(); exit; } } }[b] [/b] Ten post edytował Ballevill 21.11.2008, 16:56:04 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
Proszę dodać do tematu odpowiedni tag i zastosować bbCode w poście.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat czy ktos moze mi pomoc zrobic cos takiego zeby w czasie uploadu pliki zmienialy nazwe na np 1.jpg , 2.jpg i tak dalej by sie dublowały o to kod pliuku upload.php Bardzo proszę o pomoc. Jeśli Ci nie zależy na numerowaniu plików, nadawaj mu nazwę składającą się z (pseudo)losowego ciągu znaków. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 21.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No własnie nie znam sie na tym dopiero zaczełem przygode z php czy byś mi mógł pomóc (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 23:34 |