|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 0 Dołączył: 10.07.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
<div overflow:hidden>
<div > można go przesuwać </div> </div> i teraz chciałbym wiedzieć jak poznać rozmiar tego kawałka który widać jest jakaś właściwość? czy trzeba liczyć |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk |
Kod <div style="overflow:hidden; height: 100px;"> <div id="over_content"> </div> </div> w js pobierzesz normalnie. Kod document.getElementById('over_content').clientHeight; P.s. Panowie jquerowcy, prototypowcy, mootoolowscy, dojowcy i inni jsframeworkowcy. To jest przykład pure js. jezeli chcecie podawac swoje z wykorzystaniem frameworka to darujcie sobie bo sens jest identyczny. Ten post edytował wookieb 20.11.2008, 13:35:24 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 0 Dołączył: 10.07.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
Kod <div style="overflow:hidden; height: 100px;"> <div id="over_content"> </div> </div> w js pobierzesz normalnie. Kod document.getElementById('over_content').clientHeight; P.s. Panowie jquerowcy, prototypowcy, mootoolowscy, dojowcy i inni jsframeworkowcy. To jest przykład pure js. jezeli chcecie podawac swoje z wykorzystaniem frameworka to darujcie sobie bo sens jest identyczny. dzięki za odpowiedź - ale nie do końca o to mi chodziło może źle się wyraziłem postaram się jaśniej jest <div> ramka ma overflow:hidden - jest w nim <div> wewnętrzny większy , który mozna przesuwać i chcę wykrywać na mouseup takie coś gdy widoczny rozmiar tego wew diva będzie mniejszy niż rozmiar tego diva z overflow:hidden wiadomo, że domyślnie i prawie cały widoczny element w <div> ramce ma taki sam rozmiar jak ten <div> ramka, ale można tak przesunąć, że może któryś mieć mniejszy chodzi mi, o to czy jest jakaś właściwość ile px na długość i wysokość wewnętrznego div-a widać i wtedy jeśli będzie mniej niż "ramka" mogę coś tam zrobić |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 23.12.2025 - 06:23 |