![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 30.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam problem z zapytaniem
dp_d oznaca data przyjazdy dzień dp_m oznaca data przyjazdy miesiąc dp_r oznaca data przyjazdy rok gdy sortuje po miesiącach wychodzi taka kolejnoąć 1 11 12 2 3 i tak dalej Czy istnieje jakaś możliwość zmodyfikowania tego kodu aby sortowanie przebiegalo normalie, tzn:1, 2, 3, 4 .... Wiem że mógłby umiszczać dane w tabeli w formacie 01, 02, 03 i problemu by nie było ale to by mi skolei w czym innym namieszało. Proszę o pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Czy istnieje jakaś możliwość zmodyfikowania tego kodu aby sortowanie przebiegalo normalie Nadaj normalny typ dla tego pola. Skoro miesiac to liczba to typ powinien byc tez liczbowy a nie jak u ciebie tekstowy. To chyba dosc logiczne. Kolejna wazna sprawa to zamiast 3 pol na rok, miesiac,dzien zrob normalnie jak czlowiek jedno pole na date o typie DATE i po sprawie |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 30.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za pomoc
Rzeczywiście w MySQL był zły typ pola ustawiony. Coraz rzadziej siadam do programowania i takie są efekty. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.09.2025 - 12:11 |