![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam problem z sesjami pod IE Zapisuje sobie Session::instance()->set('test',1); i jest ok sesja siedzi ale jak juz przy następnym odświerzenu chce zapisać Session::instance()->set('testdwa',1); to zapisuje się tylko na "chwile" do następnego odswierzenia strony a potem ginie natomiast wcześniej zapisana w sesji zmienna "test" cały czas jest i nic sie z nią nie dzieje. PS ustawianie z configa $config['driver'] = 'cookie'; reszta standardowa nieruszana Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Podaj jakieś kody bo po tych suchych informacjach ciężko cokolwiek powiedzieć. Przed chwilą sprawdziłem u siebie i pod IE7 ładnie trzyma sesję.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Kodów to raczej nie da się pokazać bo to większy projekt i tak naprawde to nie wiem gdzie następuje ten moment że sesja przestaje działać. Liczyłem raczej na to ze komuś tez coś podobnego sie przydazyło .Bardziej chodzi mi o informacje jak to zdiagnozować i jak znaleść ten błąd, bo tu raczej niechodzi o złą konstrukcje składnową (to nie jest mój pierwszy projekt w kohanie a w poprzednich tego problemu nie było). Co najdziwniejsze pod FF wszystko śmiga jak najlepiej. Generalnie to po nastapieniu tego momentu krytycznego gdzie coś się dzieje ze sesja przestaje działać już ponizszy kod niezadziała class Sesja_Controller extends Controller { public function write() { Session::instance()->set('test',1); $profiler = new Profiler; $profiler->render(); } public function read() { $sesja = Session::instance(); $profiler = new Profiler; $profiler->render(); } } |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 238 Pomógł: 1 Dołączył: 27.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam podobny problem z trzymaniem sesji w Kohanie (wersja 2.1). Mam takie ustawienia sesji
Jak ciągle odświeżam strone to sesji trzyma, ale jak strona jest nieużywana przez kilka minut i ją odświeżę to sesja znika, mimo że czas trzymania sesji jest ustawiony znacznie dłuższy |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Ja również swego czasu miałem problem z gubieniem sesji przez K (niestety nie pamiętam wersji, ale stara jakaś
![]() http://forum.php.pl/index.php?showtopic=82892 Aktualnie przy K 2.2 nie mam tego problemu (serwer ten sam - kei.pl). Ten post edytował phpion 23.11.2008, 11:51:32 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 627 Pomógł: 33 Dołączył: 1.05.2005 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
regenerate = 0; fatalnie to działa.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 11:05 |