![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Adam12- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam.
Po wpisaniu w google frazy "wydawnictwo profill" pokazuje się witryna firmy na 1 miejscu ale kliknięcie w link powoduje jakiś dziwny redirect na podejrzane serwisy. Czy ktoś spotkal sie z takim fantem ? Co począć w tej sytuacji ? Bardzo proszę o pomoc Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 199 Pomógł: 5 Dołączył: 8.07.2004 Skąd: gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
potwierdzam, przekierowuje na jakąś stronę pseudo antywirusa (Antyvirus 2009)... Jedyne co mi przychodzi na myśl to zgłosić ten fakt do rejestratora domeny czyli
Cytat("http://who.is/whois-pl/ip-address/wydawnictwoprofill.pl/") TECHNICAL CONTACT: company: ACTIVE 24 sp. z o.o. street: ul. Sobieskiego 5 city: 85-060 Bydgoszcz location: PL handle: crn111111 phone: +48.523210456 fax: +48.523456466 last modified: 2006.09.08 =========================== HA! Chyba mieli atak DNS bo jak wejdziesz na stronę bez www to działa normalnie. Ja bym im to od razu zgłosił. btw: dlaczego bbcode [ b ] nie działa ? Ten post edytował angel2953 20.11.2008, 10:08:06 -------------------- Sygnaturkę ukradli
|
|
|
-Adam12- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam.
Zgłosiłem ale w sumie stwierdzili że to sprawa googla a nie ich. Nie mam tam żadnych skryptów na tej stronie - z php jest tylko case ale nie wybierany dynamicznie. Nie wiem co począć |
|
|
-Adam12- |
![]()
|
Goście ![]() |
Problem rozwiązany ale nie zaleczony.
Na roocie pojawil sie polik .htaccess z regula ktora przekierowywala na zainfekowana strone. Teraz zostala mi do wyjsnienia kwestia jak pojawil sie plik na serwerze. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Prawdopodobnie masz jakiś dziurawy skrypt; ostatnio dość często notuję na swoich stronach wiele błędów 404 wywoływanych przez boty szukających starych skryptów.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:38 |