![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 25.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
mam problem chyba banalny ale gonię już własny ogon od dwu dni i nie mogę znaleść przyczyny. mam sandboxa 1.1.5 (wcześniej to samo na 1.1.4 ) i generuję przy pomocy CRUD moduł Sl_Dni korzystający z tabeli o 3 polach. akcja list działa poprawnie, ale już akcja edit nie: nie wyświetla wartości pól na formie. sprawdziłem w logu zapytanie sql generowane jest poprawnie, a kod źródłowy html w przeglądarce w znaczniku <input> nie zawiera value, nie ma śladu. ten sam moduł wygenerowany przy pomocy admin generatora działa poprawnie. ![]() doczytałem, że CRUD w 1.1 korzysta z nowych właściwości forms a admin generator z mechanizmów wersji 1.0, może tu gdzieś jest pies pogrzebany i żle korzystam z dobrodziejst 1.1, dodam, że wykonałem [php]symfony propel:build-forms[php] ------ Rozwiązanie: wygląda na to, że problem stanowiły duże litery w nazwach pól bazy danych. moduł wygenerowany dla tablicy gdzie nie miałem nazw pół z dużymi literami działa poprawnie. czeka mnie przeróbka całej bazy ![]() problem rozwiązany Ten post edytował misiaczekmarek 20.11.2008, 21:01:49 -------------------- pozdrawiam
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 05:24 |