![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 2 Dołączył: 10.03.2005 Skąd: Elbląg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, temat ten nie pasuje do innych, więc pisze w hydepark.
Interesuje mnie zagadnienie e-learningu, tzn. chciałabym stworzyć system spełniający pewne funkcjonalności. Czytam i czytam o tym e-learningu i już mam kompletny mętlik. Może jest ktoś, kto się na tym zna i wdroży mnie w temat. Otóż potrzebuje zbudować system e-learningowy, który będzie: 1. zrealizowany zgodnie ze standardem SCORM (ma budowę modułową) 2. wyposażony w platformę do zarządzania LMS (posiadać moduły raportowe, dawać możliwość instalacji na różnych systemach operacyjnych, dokumentacja w języku polskim?) 3. posiadać narzędzia do tworzenia kursów LCMS (możliwość tworzenia kursów CD, posiadać możliwość eksportu do LMS) Co polecacie, od czego mam zacząć? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moodle ma co chcesz, jest darmowy. Nie wiem jak z docs w języku polskim.
Standard SCORM (1.3) istnieje chyba od 2001 roku, wcześniej był AICC (też chyba) i prawda jest taka, że na chwilę obecną każdy traktuje standard SCORM wg własnego uznania, mimo że dokumentacja leży na http://www.adlnet.org/scorm/ jeśli chcesz się zająć standardem SCORM na własną rękę to powodzenia bo naprawdę duuużo pracy przed Tobą. A i doświadczenie będzie potrzebne. pozdrawiam Cezar708 Ten post edytował Cezar708 19.11.2008, 16:05:28 |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
jak dla mnie moodle spełnia 100% normy w takim przypadku. korzystam z niego w szkole i wszystko w najlepszym porządeczku.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:39 |