![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
Czy da się zrobić w TinyMCE żeby mi nim wykonywało sktpyty JavaScript?? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a wytłumacz dokładniej: chodzi o to aby:
1. wstawić kod JavaScript do wygenerowanego przez tinyMCe kodu HTML? 2. stworzyć nową kontrolkę w tinyMCE? dodam, że obie możliwości są możliwe. Pozdrawiam Cezar708 |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dodaje kod javascript w polu teaxtera i chcę aby mi się on wykonał...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
da radę:
trzeba dodać w inicjalizacji tinyMCE button code a następnie po prostu po jego użyciu wyskoczy na ekranie "czysty" kod HTML. Tam do tego czystego kodu HTML normalnie wklejasz kod JavaScript. poczytaj: TinyMCE:Configuration/theme advanced buttons 1 n - czyli jak dodać nowy przycisk - kontrolkę (w twoim przypadku "code") TinyMCE:Control reference - lista dostępnych kontrolek. jak będziesz miał jakieś kłopoty pytaj, jeszcze 30min będę przy kompie ![]() pozdrawiam Cezar708 |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nie rozumie...
Możesz mi to podać na przykladzie: Reszta kodu raczej Ci jest nie potrzebna... Żeby po najechaniu myszką mi się zmieniao tło obrazka... |
|
|
![]()
|
|
1. przy inicjalizacji tinyMCE dodaj:
2. Odśwież stronę w tinyMCE powinna pojawić się kontrolka [ HTML ]lub [ CODE ] (nie wiem którą masz wersję tinyMCE) 3. kliknij na nią, to pojawi Ci się cały kod HTML tego co poprzez tinyMCE jest edytowane 4. W odpowiednie miejsce wklej swój kod z JavaScript, czyli: 5. zadbaj o to, aby w miejscu gdzie ten kod HTML jest wyświetlany były zdeklarowane funkcje JavaScript rstTab() oraz chgTab() i tak powinno zadziałać. Jeśli chcesz aby zadziałało podczas samej edycji to na to nie licz, jest to niemożliwe. Pozdrawiam Cezar708 Ten post edytował Cezar708 19.11.2008, 15:47:05 |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
No własnie mi chodziło o to że w trybie edycji mi to działał.... żebym widział jak to działa przed zapisaniem
|
|
|
![]()
|
|
a... to w takim razie nie ma takiej możliwości... ;(
... ech się napisałem ![]() pozdrawiam Cezar708 |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
NIe zrozumieliśmy się po prostu...
Szkoda że się tak nie da |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
A znalazłem takie coś http://eriz.pcinside.pl/weblog/tinymce-faq-184.html a dokładnie punkt drugi...
Da się to może jakoś wykorzystać do tego?? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.06.2025 - 19:24 |