![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 3 Dołączył: 6.10.2006 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Piszę funkcję do łączenia się z bazą danych. Mam problem z przekazaniem zmiennej $db z punktu 1 do punktu 2.
-------------------- eclipse :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
zrob z $db wlasciwosc klasy. Bedzie wowczas dostepna w kazdej metodzie tej klasy
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 3 Dołączył: 6.10.2006 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wartość klasy tzn?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
wartość klasy tzn? Dodaj $db to składowych klasy:
po czym w kodzie odwołuj się do niej nie poprzez $db, a poprzez $this->db:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 012 Pomógł: 109 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: nexis.pl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam nadzieję, że przed przystąpieniem do napisania obiektowej obsługi MySQL zapoznałeś się z MySQLi" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual i chcesz zrobić coś zupełnie innego?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Tak czytałem o tej klasie, lecz piszę swoją ponieważ chciałbym się nauczyć pisać klasy.
I tutaj napotkałem na kolejny problem:
Dopisałem funkcję query. Z założenia ona ma pobrać dane i wpakować je w tablicę $dane[]. Kiedy starałem się wyświetlić je nie wyświetliły się żadne dane poza
Dlaczego nie pojawiaja się żadne dane? Ten post edytował matyskiewicz 20.11.2008, 11:26:47 -------------------- eclipse :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
bierzesz sie za klasy a masz elementarne braki w podstawach
zasieg zmiennych: http://pl.php.net/manual/pl/language.variables.scope.php To ze ty sobie utworzysz tablice w funkcji, to nie znaczy ze ona bedzie widoczna na zewnatrz. Funkcja musi ją np. zwrocic
ps: wlacz wyswietlanie wszystkich bledow http://nospor.pl/php-faq-n29.html#faq-2 -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
dziekuje za pomoc
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 21:50 |