![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 0 Dołączył: 10.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chodzi mi o to, żeby manipulując rodzicem przesuwać div który jest wewnątrz
nie wiem jak to zrobić - męczę się godzinę ale nie udało się <div id="tenPrzesuwam"> <div id="polozenietegoSieZmienia"> </div> </div> jak to zrobić - chodzi mi o efekt taki jaki jest np w google maps |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 0 Dołączył: 10.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki za odpowiedź ale niestety nie umiem zrobić tak, żeby poruszając zewnętrznym zmienia się pozycja wewnętrznego diva próbuję cały czas i mi nie wychodzi - może to jakiś głupi błąd, ale nie daję sobie rady, a w przykładach dołączonych nie ma takiego o który mi chodzi |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat jak to zrobić - chodzi mi o efekt taki jaki jest np w google maps ale oczym mowisz? Ze jak przesuwasz mapke to sie ona przesuwa? No to jest przesuwane dziecko a nie rodzic. Link co ci podeslalem podczepia sie wlasnie pod diva (dziecko) i go przesuwa -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
ale oczym mowisz? Ze jak przesuwasz mapke to sie ona przesuwa? No to jest przesuwane dziecko a nie rodzic. Link co ci podeslalem podczepia sie wlasnie pod diva (dziecko) i go przesuwa chcę osiągnąć efekt przesuwania wew diva w zewnętrznym to jest proste - zewnętrzny na overflow:hidden klikam na wewnętrzny i sobie przesuwam - to umiem, tych przykładów jest sporo ale teraz chcę to trochę skomplikować - znalazłem niedawno coś takiego http://courses.washington.edu/d545s08/Spec...nGoogleMaps.htm i jest tam obrazek pod napisem Drag me! i chcę aby to tak się zachowywało ale w oparciu o jquery - nie wiem czy jest takie coś dostępne w juery, czy trzeba samemu sobie zrobić, ale jeśli pytasz o efekt to własnie taki jak na tym linku |
|
|
![]()
|
|
Cytat i jest tam obrazek pod napisem Drag me! Moze ja jakis tepy dzisiaj jestem, ale czy to nie jest to samo co:Cytat chcę osiągnąć efekt przesuwania wew diva w zewnętrznym
to jest proste - zewnętrzny na overflow:hidden klikam na wewnętrzny i sobie przesuwam - to umiem, tych przykładów jest sporo -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Moze ja jakis tepy dzisiaj jestem, ale czy to nie jest to samo co: biomet jest niekorzystny to fakt ale jeśłi przesuwam sobie przesuwam divem wewnętrznym to jeśli kliknę "obok" to już nie przesunę tego wew diva a w przykładzie mogę przesuwac obrazek klikając na obrazu i "obok" obrazka o takie coś mi chodzi |
|
|
![]()
|
|
a, i teraz gadasz jak czlowiek
![]() Swego czasu tez robilem mapki a`la google.maps. Wykorzystywalem tam bodajze ten sam efekt. Korzystalem tez z jquery. Jak bede mial chwilke to popatrze w starych kodach i dam ci znac. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 05:59 |