![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 1 Dołączył: 18.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Szukałem rozwiązania na różnych stronach oraz forach natomiast nic nie znalazłem, więc pytam. Tak zupełnie zielony z PHP nie jestem natomiast mógłbym zostać opierniczony że pisze pierwszego posta poza subforum "przedszkole". Mam problem, a mianowicie zrobiłem prosty formularz zamówienia, w którym użytkownik wpisuje swoje dane oraz login i hasło. Wszystkie dane są zapisywane do bazy danych. W następnym kroku chciałem zrobić stronkę na, którą użytkownik miałby dostęp po wpisaniu loginu i hasła. Wszystko wygląda prosto, ale tylko gdy strona jest na jedno i to samo hasło. A ja chciałbym, aby każdy użytkownik miał swoje hasło i swój login. Zrobiłem skrypt, który czyta z pliku pojedyncze hasło. Ale nie mogę przy każdym nowym użytkowniku modyfikować pliku na serwerze. Dlatego chciałem powiązać wpis użytkownika do bazy (hasło i login) ze skryptem logowania. Natomiast nie wiem w jaki sposób mam przeszukać bazę w poszukiwaniu hasła. Użyć pętli? Jak miałaby wyglądać taka pętla? Miałoby to wyglądać tak: Pierwsze zamówienie (użytkownik podaje login i hasło) -> wpis do bazy -> kolejne zamówienie (logowanie przez stronę na hasło) -> wpisane hasło porównuje z hasłami z bazy, jak znajdzie hasło to porównuje z loginem, jeżeli jest ok to przechodzi na stronkę zastrzeżoną hasłem -> pobiera pozostałe dane (zniżka itp.) Proszę o jakieś naprowadzenie. Z góry dziękuje. -------------------- przewozy autokarowe - wynajem autokarów.
Wodzirej na wesele śląsk - Polecam świetnego DJ-a na wesele |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 14:24 |