![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 813 Pomógł: 34 Dołączył: 18.03.2007 Skąd: o stamtąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Kto potrafi znaleźć odpowiedź na fakt, że kod js działający w Mozilli FF nie działa pod IE? Jeszcze gdyby całkiem nie działał... a nie działa druga część czyli chowanie obrazka. Odrobinę kodu:
I przykład działania: link PS: nie wiem jak sprawa wygląda pod operą i starszym IE... Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 5 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Chełmno/Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zauważ, że korzystasz z MozOpacity... I to raczej na pewno tu tkwi przyczyna.
Chcąc, aby witryna działała pod innymi przeglądarkami powinieneś (musisz) skorzystać z rozwiązań bardziej uniwersalnych. Tym bardziej, że można to spokojnie zrobić w js, a już na pewno przy użyciu jQuery. Rozumiem, że chodzi Ci o efekt fade'ingu? Czy o proste znikanie? Jakby coś - pisz, znajdziemy rozwiązanie ![]() -------------------- -- http://rafaljakubowski.net76.net --
google's my life ;) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 813 Pomógł: 34 Dołączył: 18.03.2007 Skąd: o stamtąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat zauważ, że korzystasz z MozOpacity... I to raczej na pewno tu tkwi przyczyna. Nie do końca, jeśli prezglądarka obsługuje MozOpacity korzysta z MozOpacity, jeśli nie to z pozostałych ![]() Cytat Rozumiem, że chodzi Ci o efekt fade'ingu? Czy o proste znikanie? Dobrze rozumiesz ![]() PS. Zauważ, że pojawianie się w IE działa... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 5 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Chełmno/Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wybacz, nie doczytałem może zbyt dokładnie kodu
![]() Tak czy siak to już reguła, że ie wycina człowiekowi numery. Nie jestem wielkim znawcą tematu, niemniej ja coś podobnego robiłem w jQuery - łącznie jakieś 13 linijek kodu, śmiga także pod ie. Oczywiście pozostaje pytanie o sens dorzucania jQ dla jednej funkcji na stronie ![]() Jeśli interesuje Cię to rozwiązanie - zajrzyj na docs.jquery.com. Odpowiednia manipulacja fadeIn(), fadeOut() i zabawa z czasem rozwiązuje problem ![]() W razie pytań - wal śmiało -------------------- -- http://rafaljakubowski.net76.net --
google's my life ;) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 14:22 |